in

SAŠA MATIĆ: Tokom pandemije sam izgubio mnoga draga lica

Slatka-Tajna.Eu

Saša Matić je tokom korone, kao i cijela estrada odmarao. On je ovih dana na nastupima, a pjevač je kratko boravio u Sarajevu. On je već skoro dvije decenije u braku sa suprugom Anđelom, sa kojom ima dvije nasljednice Aleksandru i Taru. Govori o tome koliko mu je prijao odmor, te na koji način vaspitava kćerke.

Da li je prijao odmor?

-U prvih par sedmica jeste, jer sam imao dosta nastupa, ali ovo je već previše. Jednostavno, koga kod da nazovem od kolega i sa kim se god čujem, kaže – pa dokle više. Odmorio sam se, napunio baterije, ali nam je korona svima poremetila sve moguće planove.

 U Sarajevu ste bili na rođendanu jednog restorana. Možemo li očekivati neki veći nastup?

-Zvali su me prijatelji i tako smo se brzo dogovorili oko toga nastupa. Ja se nadam uskoro, čim pandemija prođe, da ćemo nastaviti sa normalnim nastupima.

 U braku ste od 2003. godine. Da li je teško održavati skladan brak i karijeru?

-Brak njegujemo ljubavlju. Porodica je nešto najsvetije za mene i oduvijek sam bio mišljenja da se svaki odnos mora njegovati da bi bio uspješan. Vrijeme sa suprugom je vrijeme kad odlazimo u neki naš svijet pun pažnje, razumijevanja i ljubavi.

Čime ste osvojili suprugu?

-Još se trudim da je osvojim kao kad je sve počelo, a ona tako lako uspjeva da se svaki dan ponovo zaljubim u nju kao da je prvi put. I tako, trajemo godinama i čvrsto vjerujem da će tako biti zauvijek.

Jeste li strog otac?

-Kao svaki otac u svojim kćerkama vidim toliko toga kvalitetnog i lijepog. Šta god da budu odlučile biti u životu ja ću ih podržati i sigurno biti najjači vjetar u leđa. Prije svega sam otac svojim djevojčicama, pa tek onda prijatelj. Supruga i ja vrijedno radimo na tome da ih naučimo pravim vrijednostima i pokažemo šta jeste, a šta nikako nije u redu. One su stvarno dobre e i ne govorim to što su moje, ali su stvarno pametne. Uglavnom one bježe meni kad im nešto nije po volji, ali nemojte to otkriti pred mojom suprugom. Ona je strožija i uvijek je ta koju na kraju moraju poslušati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za vas tvrde da ste osoba kojoj ništa ne može prokvariti raspoloženje. Imate li vi „žute minute“ kada niste raspoloženi?

-Drago mi je da me ljudi vide takvim, jer ja i jesam takav. Ništa se neće riješiti ako ste namrgođeni i mrzovoljni. Može samo biti još gore. Vedar duh osvaja svijet. Kao i svaki čovjek, imam dana kad nisam najsretniji na svijetu, iznerviram se zbog nečega ili rastužim. Muzika podnosi sve i liječi sve.

Sa suprugom Anđelom dvije decenije

Iza vas je nastup na Music Weeku. Kakav je bio osjećaj ponovi stati pred publiku?

-Publike se nisam uželio jako. Uželio sam se prejako! To se prosto osjeti i na nastupima koliko smo nedostajali jedni drugima… Svaku pjesmu i pjevanje uglas kao da osjećamo još jače. Mislim da nam je sve ovo pokazalo koliko treba uživati u sitnicama i iskoristiti svaki dan, jer nikad ne znamo šta stoji iza njega. Tome sam se baš radovao.

Kako ste podnijeli ovaj težak period pandemije i neizvjesnosti?

-Godina je bila teška za sve. Ja sam je nazvao godinom dobrih lekcija. Pokazala nam je na najgrublji način šta je najvažnije, a ne može se kupiti novcem, a to je zdravlje. Kao da nas je sve vratila na zemlju. Izgubio sam mnogo dragih lica i koliko god želio zaboraviti prošlu godinu teško da ću uspjeti. Međutim, život ne treba gledati kroz retrovizor nego samo pravo i zaista želim da vjerujem da nam je došao mnogo ljepši period koji ćemo mnogo više cijeniti.

Kako je živjeti u domu sa tri žene?

-Teško da ikad pobjedim u borbi sa mojim ljepoticama… Kruna uvijek ode njima, ali ni ja se ne žalim. Nježno, prelijepo i uvijek puno razumijevanja je kad se okružiš ženama. Eto tako.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Poginuo na skuteru između Črešnjeva i Tužnog

Partizan na Kipru, u mislima Zvezda