in

Obrtnička komora KS dobila oko 30.000 KM za promociju obrtništva

Slatka-Tajna.Eu

Na Preliminarnom prijedlogu izabranih korisnika poticajnih sredstava po Javnom pozivu za dostavljanje prijava po osnovu Programa: “Poticaj projektima promocije obrtništva” našla se Obrtnička komora Kantona Sarajevo i to sa dva projekta.

Obrtnička komora Kantona Sarajevo će po ovoj listi za projekat “Kupujmo, koristimo obrtničko!”dobiti 20.180,83 KM, a za “Profesionalna orijentacija i informisanje kroz promociju zanata” dobit će 10.000,00.

Sredstva nisu dobili Udruženje poslovnih žena u BiH za projekta “Zajedno jače/mreža poduzetnica”, Udruženje za promociju kazandžijskog zanata “Kazandžija” za projekta “Živi muzej – muzej u pokretu, u srcu Baščaršije  – Kazandžijska ulica, Sarajevo” ni OD “Mozaik” zbog nepotpune dokumentacije i neblagovremene prijave.

Poticaj za promociju obrtništva je program namijenjen za: razvoj i afirmaciju svih obrta, očuvanje obrtničke tradicije, kulturnog i historijskog nasljeđa tradicionalnih i starih obrtničkih djelatnosti, održavanje edukacija i promocija u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, subvencioniranje troškova obrtnika za učešće na sajmovima i izložbama u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, interesno umrežavanje obrtnika i organizovano zastupanje i predstavljanje interesa obrtnika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pravo na dodjelu poticajnih grant sredstava za odgovarajući program/projekt u skladu sa ovim javnim pozivom ostvaruju Obrtnička Komora Kantona Sarajevo i udruženja obrtnika koja su uredno registrovana i djeluju na području Kantona Sarajevo

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Njemački sindikati optužuju savezne pokrajine za uvođenje prisile cijepljenja / Bljesak.info

Vlasnik mačka zaprepašten: "Trebalo je da ga uloviš!"