in

NOVI POTEZI BIDENOVE ADMINISTRACIJE: Palmer dobio zadatak da se bavi BiH, Cormack unaprijeđena

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/09/e_wvnyuxsayfu8k_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/09/e_wvnyuxsayfu8k_1.jpg”,”caption”:”Matthew Palmer (Foto: Arhiva)”,”bg”:”c9c1c0″}]

Ured za Evropu i Evroaziju State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država u posljednje je vrijeme doživio izvjesne promjene. 

Maureen Cormack, nekadašnja ambasadorica SAD u Bosni i Hercegovini, preuzela je poziciju vršitelja dužnosti pomoćnika šefa tog odjela.

Matthew Palmer, koji je bio i specijalni izaslanik državnog sekretara SAD Anthony Blinkena, imenovan je na mjesto jednog od njenih zamjenika. U njegovom portfoliu, kako stoji na stranici State Departmenta, uz zapadni Balkan, bavi se i rejonom Egeja. 

Michael Murphy, koji je nominiran za ambasadora u Bosni i Hercegovini, i dalje je na poziciji jednog od zamjenika Cormack. 

Zbog blokade senatora Republikanske stranke, posebno Teda Cruza, u Komitetu za vanjske poslove Senata SAD, njegovo saslušanje je na čekanju. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U međuvremenu, redistribucijom poslova u Birou za Evropu i Evropaziju, Palmer je dobio u zadatak Bosnu i Hercegovinu (a vjerovatno i Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju). 

Gabriel Escobar, donedavni otpravnik poslova Ambasade SAD u Srbiji imenovan je za specijalnog izaslanika državnog sekretara za dijalog Srbije i Kosova. 

(Politicki.ba)

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BIO JE PREPOTENTAN, OKRUŽEN LJEPOTICAMA: Zorica Brunclik je jednom rečenicom osvojila Kemiša

“Pala sam na 48 kg od stresa… Dotuklo me je”