in

HRT: Uhićen zdravstveni dužnosnik RS-a

Slatka-Tajna.Eu

Ilustracija – zaštitna oprema

Foto: / Shutterstock

Ravnatelj Instituta za javno zdravlje Republike Srpske (RS) Branislav Zeljković uhićen je u četvrtak ujutro zbog sumnje da je povezan s korupcijskom aferom prilikom nabave zaštitne opreme u jeku pandemije koronavirusa, izvijestilo je tužiteljstvo u Banjoj Luci. 

Glasnogovornica Republičkog javnog tužiteljstva RS-a u Banjoj Luci Dragica Tojagić rekla je da se Branislav Zeljković sinoć javio policiji te je jutros lišen slobode. 

 Zajedno s njim uhićeni su Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac, čelni ljudi privatnih tvrtki s kojima je Institut za javno zdravlje Republike Srpske sklapao štetne ugovore.

Po nalogu Javnog tužiteljstva RS-a jučer je pretraženo više objekata privatnih tvrtki ali i institicija. 

Policija je u srijedu priopćila kako su uhićenja i pretresi izvedeni u sklopu istrage zloporaba u procesu javnih nabavki tijekom pandemije, fiktivnih transfera i pranja novca. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Transparency International BiH je lani je podnio kaznenu prijavu zbog sumnje na korupciju prigodom dodjele poslova nabavke zaštitne opreme u iznosu od 1,20 milijuna eura tvrtkama koje se uopće ne bave nabavom i trgovinom medicinske opreme.

U entitetu Federaciji BiH vodi se sudski postupak protiv visokih vladinih dužnosnika, uključujući premijera Fadila Novalića, kojega se tereti za djela korupcije prigodom nabave 100 neispravnih i preskupih kineskih respiratora, što su vlasti ovoga entiteta platile više od 5 milijuna eura.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Muž Marine Tucaković o njenom zdravstvenom stanju: Na raspiratoru je

Šerifović poslije prve emisije Zvezde Granda bez JK: Karleuša mi nedostaje, a Cecu ne pratim, ne znam u kom pravcu će ići naš odnos