in

“Gradska uprava i dalje ostaje jedina prepreka na putu stabilizacije i oporavka NK Čelik”

Slatka-Tajna.Eu

Saopštenje kluba s Bilinog polja

Opšte je poznata situacija kada je u pitanju relacija između NK Čelik i Gradonačelnika Zenice, te Gradske uprave. Gradska uprava na čelu s prvim čovjekom Zenice krši već osam mjeseci Sporazum koji je potpisan u novembru prošle godine, tri dana pred izbore.




D. Kurbegović


Za razliku od Grada, klub s Bilinog polja poštuje sve odredbe iz potpisanog Sporazuma


Foto: D. Kurbegović

Danas se klub s Bilinog polja još jednom oglasio u vezi ovog pitanja, te su istakli koliko je štete prvi čovjek Zenice prouzrokovao klubu na to što ne poštuje Sporazum.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Iako je do 10.09.2021. bila dužna uplatiti osam rata do sada, Gradska uprava i dalje ne poštuje obavezu da klubu transferira novac naplaćen od zakupnina poslovnih prostora unutar stadiona Bilino polje na što je obavezana po potpisanom Sporazumu o saradnji od 12.11.2020. Zbog kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, NK Čelik Zenica je do sada u ovoj godini oštećen za 148.078,40 KM zbog čega kamata na 15.09.2021. iznosi 5.458,62 KM”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ističu da su mnogi dugovi mogli da budu riješeni od tih sredstava, te da se račun kluba konačno i odblokira

“Ovim novcem je do sada klub mogao i trebao riješiti sve naslijeđene dugove prema svim bivšim igračima, a već od početka naredne godine bi se pristupilo pregovorima s povjeriocima koji su stavili blokade na račun s ciljem da se isti već u 2022. godini odblokira i stavi u funkciju. Gradska uprava i dalje ostaje JEDINA prepreka na putu stabilizacije i oporavka NK Čelik Zenica. Klub ostaje pri stavu da se nipošto neće odricati onog što mu pripada, te da će uredno ispunjavati sve preuzete obaveze iz Sporazuma. U narednom periodu se očekuje da Općinski sud u Zenici zakaže pripremno ročište u sporu protiv Grada Zenica o čemu će klub svakako izvijestiti javnost”. kazali su sa Bilinog polja.

Svakako da je raritet u svijetu, odnosno Evropi da klub tuži svoju maticu, odnosno Grad Zenicu jer ne ispunjavaju odredbe Sporazuma. Na kraju će sud morati da riješi ovaj slučaj koji je od krucijalne važnosti za oporavak NK Čelik i povratak u Premijer ligu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZVIJEZDE IZ SEHARE RUŽA BALOG: Voljela je Sarajevo i sevdalinku

Muž Marine Tucaković o njenom zdravstvenom stanju: Na raspiratoru je