in

“Srbi koje je provokator Aleksandar Vučić pozvao da izvjese srpske zastave u Hrvatskoj, bi trebali izvjesiti hrvatske trobojnice”

Slatka-Tajna.Eu

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor reagovala je na poziv predsjednika Srbije Aleksandara Vučića kojim je pozvao Srbe da danas 15. septembra, za novi praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode izvjese nacionalne zastave i u Hrvatskoj.

Kosor je poručila Srbima koje je provokator Vučić pozvao da izvjese srpske zastave u Hrvatskoj, da bi trebali izvjesiti hrvatske trobojnice, jer je Hrvatska njihova domovina.

“Srbi u RH koje je provokator Vučić pozvao da izvjese srpske zastave u Hrvatskoj, trebali bi izvjesiti hrvatske trobojnice. Jer je Hrvatska njihova domovina”, napisala je Kosor.

S Vučićevim prijedlogom se nije složio predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Milorad Pupovac koji je rekao da Srbi u Hrvatskoj, iznad svega, moraju prvenstveno poštovati zakone države u kojoj žive.

“Svako manifestiranje povezanosti s matičnom zemljom i važnim datumima te manjine treba biti u skladu sa zakonima zemlje u kojoj se živi. Važno je da se otklone sve zablude. Hrvatska ima pravila o korištenju zastava drugih zemalja. To isto tako vrijedi i za Srbiju. Od velike važnosti je da svi razumijemo da je neophodno da Srbi u Hrvatskoj poštuju zakone, kao i Hrvati u Srbiji”, rekao je Pupovac.

Podsjećamo, Vlade RS-a i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sad je na socijalnim službama da odrade slučaj u Krapinskim Toplicama

Zvukoterapija otklanja stres i jača imunitet