in

Kako će se drvna idustrija pripremati na natječaje za novac EU-a

Slatka-Tajna.Eu

Kako će drvna idustrija pripremati na natječaje za novac EU-a

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Kako se pripremiti za natječaje kojima će se povlačiti novac iz Nacionalnog programa oporavka i fondova Europske unije u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju – bila je tema konferencije koja je okupila poduzetnike iz drvne i papirne industrije. Na raspolaganju im je više od 13 milijardi kuna.

Prezentaciju na temu „Nova Kohezijska politika u financijskoj perspektivi EU 2021.-2027.” održao je Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a nakon toga na temu „Mogućnosti financiranja projekata iz NPOO-a i VFO 2021.-2027. za drvno prerađivački sektor i papirnu industriju” predavanje će održati Niko Letilović, viši asistent za EU usluge, PwC Croatia.

Uvodno su se uzvanicima obratili dr. Ivić Pašalić, predsjednik HUP- Udruge drvne i papirne industrije i dr. sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a. 

– Vrlo je važno da što prije dođu ti natječaji dakle kroz 2022. tako da poduzetnici što manje čekaju na dodijelu tih bespovratnih sredstava koja stoje na raspolaganju ali potrebno je da sustav odradi svoje da se uspostavi sustav da se akreditira za novo razdoblje i da komisija odobri sve dokumente, rekao je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Kako poduzenicima pomoć da osiguraju dodatni dio sredstava jer 50 posto ili 30 zvuči jako dobro, ali treba imati potecijala i za onih drugih 50. Prema tome, ja vjerujem da će se u dijalogu koji se otvara tražiti riješenje jer ovo je prilika koja se ne smije propustiti nikad je više neće biti, kazao je predsjednik HUP-ove Udruge drvne i papirne industrije Ivić Pašalić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NIJE MOGAO DA SE NAVIKNE: Ognjen Amidžić je glumio sebe u seriji “Pevačica” i imao samo jedan problem

“Nema jedinstva sa onima koji su RS urušili ekonomski”