in

Izjave Koemana i Piquea pokazuju surovu realnost Barcelone

Slatka-Tajna.Eu

Nakon blamaže protiv Bayerna

Barcelona je dobila novi šamar. Liga prvaka je počela blamažamo protiv Bayerna. Na Nou Campu su Bavarci slavili s 0:3.




A. Čaušević


Zbog teške finansijske situacije Katalonci su bili primorani da naprave totalni zaokret, a svakako najviše boli je odlazak Lionela Messija.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Prvi pravi isput je pokazao surovu realnost Blaugrane. Ovaj tim jednostavno nije dovoljno kvalitetan da se suprostavi najboljim te je pred ponosom Katalonije dosta neizvjesnosti.

“Rezultat u cijelini je loš rezultat. U prvom poluvremenu smo bili konkurentni, a u nastavku su ušli 18-godišnjaci. To je ono što imamo. Uvjeren sam da će ovo biti teška sezona, imamo bazu, važno je da djeca steknu iskustvo”, rekao je Gerard Pique.

Iskusni štoper je poslije utakmice stao u zaštitu Sergija Roberta koji je ponižen od strane publike. Prisutni gledatelji su izviždali ovog 29-godišnjaka.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Sve to me jako boli jer ga poznajem kao osobu. Zato što je izuzetan čovjek. Samo ću posjetiti ljude da on nije krilni fudbaler…”

Poslije utakmice i Ronald Koeman se složio sa Piqueom oko igračkog kadra.

“Slažem se s njim. Alba je bio bolestan, De Jong je igrao svoj prvi meč. Treba biti realan. Mladi momci su pokazali da imaju svjetlu budućnost. Tako je kako je.”

“Postoji razlika u kvalitetu. Bayern je zajedno godinama. Teško je sve prihvatiti, ali moramo sačekati. Debitovali su momci od 19 ili 20 godine, dok je Bayern iskusan tim.”

Barcelone je na ruku išao drugi rezultat iz grupe E. Dynamo Kiev i Benfica su odigrali bez golova, pa je za očekivati da Katalonci na kraju ipak prođu grupu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Više od milion COVAX vakcina isporučeno Zapadnom Balkanu

OVISNA O LJETU: Lidija Bačić neće kraj