in

Evo šta bi se dogodilo s vašim tijelom kada bi svaki dan jeli cherry paradajz

Slatka-Tajna.Eu

Mini paradajz, koje se zove i cherry paradajz, poznat je po svom malom obliku, po čemu je i dobio ime. Dostupan je u raznim oblicima i bojama – okruglim ili ovalnim, crvene, narančaste ili žute – zbog slatkog okusa i veličine zalogaja idealan je za grickanje. Mini paradajz ne samo da pričinjava zadovoljstvo za nepce, nego je i dobar za zdravlje.

Poboljšava se ten 

Sa 14 mg na 100 g, cherry paradajz posebno je bogat vitaminom C. Poznato je da ovaj vitamin ima pozitivan učinak na našu kožu pa čak i štiti od štetnih UVA i UVB zraka. Svakodnevna konzumacija cherry paradajz može pomoći u zaštiti tvoje kože od starenja na prirodan način. Inače: sa samo 18 kalorija na 100 g, cherry paradajz pravi je dodatak prehrani.

 

Krvni pritisak se sam regulira

Osim što sadrži veliku količinu vitamina C, cherry paradajz iznimno je bogat kalijem. Kalij može smanjiti i regulirati krvni pritisak na prirodan način.

 

Jača imunitet

Paradajz, kao i svo crveno, žuto ili zeleno voće i povrće, sadrži antioksidans likopen. Inače, također se nalazi i u tijestu od paradajza kao i soku. Prehrana koja sadrži likopen jača imunološki sustav tako da se smanjuje rizik od srčanog udara, moždanog udara pa čak i raka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Jača kosti

Antioksidans likopen ima još jednu prednost: pomaže u izgradnji kostiju. To prirodno smanjuje rizik od razvoja osteoporoze. Ali, budite pažljivi: cherry paradajz sadrže jabučnu i limunsku kiselinu. U konačnici, konzumacija previše cherry paradajza može uzrokovati da želudac pretjerano proizvodi kiselinu te uzrokuje žgaravicu. Stoga, ako ste skloni probavnom stresu, trebala bi umjereno uživati u malim delicijama.

 

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

The post Evo šta bi se dogodilo s vašim tijelom kada bi svaki dan jeli cherry paradajz appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Pišem ćirilicu bolje od vas, možda je više pišem od svih vas koji ovdje sjedite”

Attorney: BiH veterans are right to fear prosecutions from Serbia