in

Britanska kompanija, vlasnik Leda, najavila proizvodnju morskih plodova u laboratorijama

Slatka-Tajna.Eu

Najveća evropska grupacija za proizvodnju zamrznute hrane, britanska korporacija Nomad foods najavila je  da će u saradnji sa američkom kompanijom BlueNalu razvijati proizvodnju plodova mora koji će se uzgajati iz ćelija u laboratorijama.

Nomad foods najavljuje da je njihov cilj komercijalizacija laboratorijski uzgojenih morskih plodova kako bi se zadovoljila rastuća potražnja, ali i brojni zahtjevi da se očuva dugoročna održivost prirodnih staništa ribe, prenosi Reuters.

Nomad foods i BlueNalu će sarađivati na istraživanju tržišta i uvidima u navike potrošača i nastojat će da procijene šta je potrebno za dobijanje odobrenja od nadležnih regulatornih tijela za svoje proizvode, ali će i istražiti nove poslovne i proizvodne mogućnosti za evropsko tržište.

Evropa je najveći uvoznik morskih plodova u svijetu, navodi se u izvještaju Evropske unije o „plavoj ekonomiji“, prenosi Tanjug.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, Nomad Foods započeo je ulazak i na tržište naše regije akvizicijom Poslovne grupe zamrznute hrane od Fortenova grupe za 615 miliona eura. U grupi su Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom te nekoliko manjih povezanih društava.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BIO SAM SA MUŠKARCEM: Janjuš se raspričao o saigraču iz Konga

ZABORAVIO JE TROFEJ: Mahir Mulalić doživio neugodnsot nakon finala “Zvezda Granda”