in

Vučić: Nikad neću zaboraviti podršku Merkel u sporu s Hrvatima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Balkaneu.com / Vučić: Nikad neću zaboraviti podršku Merkel u sporu s Hrvatima

Njemačka kancelarka Angela Merkel započet će u Beogradu svoju zapadnobalkansku turneju, a prvi u nizu razgovora je s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji drži da je njezin dolazak “velika čast za Srbiju”.

Iz ureda Angele Merkel ranije je najavljeno da će u središtu razgovora biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja europske perspektive, dok srpski šef države dolazak njemačke kancelarke vidi i kao “prigodu da joj se izrazi zahvalnost za sve što je tijekom dugog i uspješnog mandata napravila za Srbiju i regiju”, prenosi Hina. 

Istaknuvši kako je s Merkel uvijek imao otvorene razgovore, Vučić je istaknuo i njezinu ulogu u pogledu poticanja ulaganja u Srbiju te posredovanja u gospodarskom sporu s Hrvatskom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Nikada neću zaboraviti potporu koju nam je dala 2015. godine, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i što je poticala investicije. Njezini ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje”, rekao je Vučić danas novinarima na ceremoniji otvorenja pogona njemačke tvrtke “Leoni”.

On je zahvalan njemačkoj kancelarki i na potpori koju pruža regiji kroz Berlinski proces.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako pomoći kulturi u četvrtom valu epidemije?

SREĐUJE SE PO POSLJEDNJOJ MODI: Jašar Ahmedovski stilizovan od glave do pete