in

Treneri Ivanković i Ivković polovično zadovoljni remijem

Slatka-Tajna.Eu

Jure Ivanković i Tomislav Ivković, treneri Željezničara i Širokog Brijega, polovično su bili zadovoljni izdanjem svojih izabranika u derbiju osmog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igranom na “Pecari”.

Posljednji susret minulog kola okončan je podjelom bodova, ali bez golova. Gosti sa “Grbavice” su prvih 45 minuta igre imali dvije sjajne šanse. Međutim, pokušaji Sedada Subašića i Nedima Mekić nisu završili u mreži hercegovačkog tima.

“Imali smo nekoliko zaista fantastičnih prilika za postizanje gola u prvom poluvremenu, ali je golman Dario Miškić po ko zna koji put pokazao kvalitetu i održao Široki Brijeg na životu. Igrati na ‘Pecari’ protiv ozbiljne ekipe Širokog Brijega nije nimalo lako i ne može se imati dva ista poluvremena. Željezničar ima mlad tim koji je u stvaranju, koji tek treba da napravi nešto više i nije lako ponoviti dva poluvremena”, kazao je Ivković.

U nastavku su oba tima prijetila, međutim realizacija nije bila na nivou i rezultat je ostao 0:0. Široki Brijeg tako i nakon osam odigranih utakmica ima samo jednu pobjedu, čak šest remija i jedan poraz.

“Imali smo dobru igru u drugom poluvremenu koju smo dobili određenim izmjenama. Međutim, u prvom poluvremenu je bilo jako loše u fazi obrane i prema naprijed. Imamo problema s realizacijom. To su stvari koje moramo popraviti što prije i vratiti se u gornji dio tabele. Gol kao da nam je začaran u ovom prvenstvu”, istakao je Jure Ivanković, strateg domaćih.

U ranije odigranoj nedjeljnoj utakmici Rudar je u Prijedoru nanio novi težak ovosezonski poraz Posušju, nakon čega je strateg gostiju Denis Ćorić podnio ostavku.

Ćorić je na klupu ekipe s “Mokrog Doca” došao u junu prošle godine i uspio je uvesti u najviši rang. Međutim, nakon osam odigranih utakmica u bh. eliti Posušaci su trenutno na pretposljednjem mjestu sa svega pet sakupljenih bodova, dok već četiri meča ne znaju za pobjedu.

“Treneri se mijenjaju. Još jednom želim napomenuti da mi je čast što sam bio dio ove ekipe. Trenerski kodeks je takav i odlučio sam da ostavim prostora za promjene. Ovi momci sigurno vrijede, što su i pokazali. Na stranu utakmica u Prijedoru, desi se svima loš dan. Vidjeće se u dogledno vrijeme da oni ne zaslužuju poziciju na tabeli gdje se nalaze sada. Što se mene tiče, imam osjećaj da sam izgubio tu koheziju između igrača u ekipi”, istakao je Ćorić, obrazloživši tako odluku o povlačenju.

Iz Posušja su zahvalili sada već bivšem strategu za dosadašnji angažman, te najavili imenovanje njegovog nasljednika do kraja ove radne sedmice.

Rezultati 8. kola: Rudar – Posušje 3:0, Široki Brijeg – Željezničar 0:0, Velež – Sarajevo 1:1, Leotar – Zrinjski 0:1, Radnik – Tuzla siti 1:3, Sloboda – Borac 1:1.

1. Tuzla siti         7       6       1       0       17:7  19

2. Zrinjski 7       4       3       0       12:2  15

3. Sloboda 8       4       3       1       9:5    15

4. Sarajevo          8       4       2       2       10:7  14

5. Velež     7       3       2       2       7:7    11

6. Željezničar      8       2       4       2       6:7    10

7. Široki Brijeg   8       1       6       1       3:2    9

8. Rudar     8       2       2       4       9:10  8

9. Borac     7       1       4       2       8:12  7

10. Leotar  8       1       2       5       4:10  5

11. Posušje         8       1       2       5       4:14  5

12. Radnik 8       0       3       5       7:13  3

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Dva bh. fudbalera u timu kola Bundeslige

Medvedev: Više nikad neću reći da je Đoković najveći!