in

Raste broj hospitaliziranih, uvode se COVID potvrde u zdravstvu

Slatka-Tajna.Eu

Koronavirus

Foto: Kristina Stedul Fabac/Dusko Jaramaz / PIXSELL

I prošli tjedan završili smo s porastom broja novozaraženih. Jučer je zabilježeno 807 novih slučajeva, što je gotovo 300 više nego prošle nedjelje. I dalje raste broj pacijenata na bolničkom liječenju, kojih je danas 572. Preminulo je još 13 osoba. Nacionalni Stožer odlučio je da će zaposleni u zdravstvu od 1. listopada morati imati COVID potvrde.

Raste zanimanje za cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji

Osječko-baranjska županija bila je među prvim našim županijama koje su na europskoj koronakarti ponovno postale crvene. Ondje je 40 novozaraženih, 23 su osobe na bolničkom liječenju. Zbog toga raste zanimanje za cijepljenje, samo se jučer u Nastavnom centru županijskog Zavoda za javno zdravstvo cijepilo više od 500 ljudi.

Otvoreno pismo zdravstvenim djelatnicima

Ministar zdravstva poslao je sinoć otvoreno pismo zdravstvenim djelatnicima u kojem ih podsjeća da je zajednička profesionalna i ljudska obveza djelatnika u zdravstvu – pomagati ljudima u zaštiti njihova zdravlja. U bolnice se dolazi na liječenje, a ne po zarazu, poručio je ministar Vili Beroš – najavivši da će se u bolnice na posao dolaziti – uz COVID potvrde.

– Liječnici, medicinske sestre, ali i nezdravstveno osoblje od 1. listopada na radno mjesto moći će doći na osnovi jednog od tri uvjeta, a to su ili cijepljenje, ili preboljenje bolesti ili negativan test na COVID-19. Naša zajednička obveza je da svoj svakodnevni profesionalni rad prilagodimo uvjetima u kojima živimo i djelujemo. Čuvajući svoje osobne slobode i demokratska prava, moramo poštovati i druge članove zajednice, njihova prava, posebno na zdravlje i život, poručio je Beroš.

Koronavirus u svijetu

U svijetu je gotovo 19 milijuna aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Stanje je sve teže u Sjedinjenim Državama, gdje je u bolnicama 100 tisuća oboljelih, od kojih 26 tisuća na odjelima intenzivne njege.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Velika Britanija posljednjih dana bilježi između 30 i 40 tisuća novooboljelih. Britanska vlada odustala je od plana da COVID potvrde budu uvjet za ulazak u noćne klubove i velika okupljanja. U toj zemlji barem jednom dozom cijepljeno je gotovo 90 posto starijih od 16 godina.

– Naravno da ćemo imati Božić. Ne očekujem više lockdown. Bilo bi neodgovorno od bilo kojeg ministra zdravstva na svijetu da isključi sve opcije, ali jednostavno ne vidim potrebu za novo zatvaranje, rekao je Sajid Javid, britanski ministar zdravstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVO SU NAJGORA DECA NA SVETU!!

MILJANA DISKVALIFIKOVANA! Kažnjena sa 100.000 eura!