in

Barselona na startu grupne faze Lige šampiona dočekuje Bajern

Slatka-Tajna.Eu

Već na startu grupne faze fudbalske Lige šampiona možemo da uživamo u duelu dva giganta – Barselone i Bajerna. Čelsi u odbranu trofeja kreće protiv Zenita.

Barselona počinje novu eru ove sezone bez Lionela Mesija, koji je napustio klub nakon što ih je u posljednjih 15 godina vodio do četiri od ukupno pet kruna u elitnom klupskom takmičenju.

Katalonci su dosta preuredili ekipu u ovom prelaznom roku jer su finansijski pred kapitulacijom. Jedanaest igrača je napustilo tim, a sigurno je da najviše boli odlazak Mesija u PSŽ i to kao slobodan igrač.

Pored toga svega nisu loše počeli sezonu, a ovo će im biti najteži ispit, na kojem će se vidjeti koliko stvarno može četa trenera Ronalda Kumana. Među najvećim zvijezdama tima je pojačanje iz Liona Memfis Depaj, a večeras na djelu između ostalog nećemo moći da vidimo Serhija Aguera zbog povrede lista.

Bajern i njegova prva zvijezda Rober Levandovski su počeli novu sezonu u odličnoj formi. Tim gazi redom i ima pet ubjedljivih pobjeda i remi u svim takmičenjima, a Levandovski je u četiri utakmice Bundeslige postigao šest pogodaka i tako pokazao da će i ove sezone biti udarna igla Bavaraca.

Ove sezone su u šest utakmica postigli 28 golova, a primili su samo pet. Duel s Barselonom je sjajna prilika da još jednom svima pokažu u koliko su sjajnoj formi. Bajern je pretprošle godine bio prvak Evrope, to im je šesta kruna u istoriji i dijele treće mjesto najtrofejnijih klubova s Liverpulom.

Ova utakmica u Španiji prvi je duel ova dva tima poslije ubjedljive pobjede Bajerna u četvrtfinalu Lige šampion 2020. sa 8:2. Duel Barselone i Bajerna igra se sutra od 21 čas u Kataloniji. U drugom meču Grupe E sutra se sastaju Dinamo Kijev i Benfika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Čelsi će na put ka odbrani trofeja krenuti preko Zenita.

Četa menadžera Tomasa Tuhela je veliki favorit protiv ruske ekipe, ali daleko od toga da će to biti lak susret. “Plavci” su ovog ljeta dodatno pojačali igrački kadar i upravo zbog toga su tim koji je među najvećim favoritima za trofej u Ligi šampiona.

“Čelsi je nosilac, klub koji ponovo cilja da osvoji titulu”, rekao je napadač Zenita Dmitri Radčenko za sajt UEFA.

Susret na “Stamformd Bridžu” igra se sutra sa početkom od 21 čas. U drugom meču ove grupe Juventus gostuje Malmeu.

Zanimljiv susret igra se u Švajcarskoj, gdje će Jang bojsi dočekati Mančester junajted, koji je na krilima povratka Kristijana Ronalda u klub. Dolazak Portugalca je izazvao veliku euforiju u klubu i “crveni đavoli” se nadaju da se mogu uključiti u borbu za trofej prvaka Evrope, koji su posljednji put osvojili sada već davne 2008. godine. Ronaldo bi mogao da odigra prvu evropsku utakmicu za Junajted od poraza u finalu 2009. protiv Barselone (0:2).

Parovi 1. kola: od 18.45 sutra igraju Sevilja – Salcburg, Jang bojs – Mančester junajted. Od 21: Barselona – Bajern, Čelsi – Zenit, Dinamo Kijev – Benfika, Lil – Volfzburg, Malmo – Juventus, Viljareal – Atalanta.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Korak ka vječnosti Novak Đoković propustio na US Openu

Danilo Nikolić operisan, vratiće se na teren