in

“Ona nema ni trunke političkog morala”

Slatka-Tajna.Eu

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić kazala je da će “RS graditi šta želi i, zajedno sa maticom Srbijom, svoje naraštaje učiti istini i njegovanju kulture sjećanja i nezaboravljanja stradanja svojih predaka, a prije svega da, uprkos svemu, budu dobri ljudi”.

Reagujući na izjavu Bisere Turković koja je, povodom najave da će se u Donjoj Gradini graditi memorijalni centar posvećen stradalim srpskim žrtvama, rekla da je “neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi bilo šta bez odluka njenih institucija i građana”, Vulić je u rekla da Turković nema ni trunke političkog morala, niti poštovanja prema bilo kome ko nije Bošnjak-musliman, pa bio on živ ili mrtav.

– Daleko je ona od poštovanja prema žrtavama, a još dalje od poštovanja konstitutivnih naroda u BiH. Nazvati politikanstvom ono što je srpska historija, srpska tragedija i srpska dužnost da pamtimo zauvijek, samo je primjer moralnog i ljudskog dna – kazala je Vulić.

Ona je poručila Turković da za izgradnju memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini postoji odluka institucija, ali institucija u kojima ona, na sreću, nije nikakav faktor.

– Srbija i Srpska pravoslavna crkva su izvršile konsultacije sa nadležnim organima u RS, a uz to su pokazale poštovanje i međudržavno uvažavanje. S toga je djelovanje Turković obično politikanstvo. Ona je ta koja je sklona zloupotrebi položaja i koja bez saglasnosti Predsjedništva, jedino nadležnog da vodi vanjsku politiku BiH, izdaje razne nesuvisle naredbe u interesu svog, bošnjačkog naroda, provodeći propalu politiku svog partijskog šefa Bakira Izetbegovića – naglasila je Vulić.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Podatak koji potvrđuje nogometnu moć Cristiana Ronalda

Potpuna transformacija Irine Shayk