in

NK Iskra na putu da se vrati tamo gdje i pripada

Slatka-Tajna.Eu

Godine 2019. NK “Iskra” Bugojno bio je pred ispadanje u kantonalnu ligu, zbog nedostatka finansijskih sredstava. To je tada značilo i gašenje kluba. Bugojanac sa adresom u Švicarskoj odlučio je spasiti klub. Uložio je do danas skoro pola miliona maraka i tu ne planira stati. Posjetili smo stadion ove ekipe i uvjerili se da su radovi u punom jeku.

Radovi na stadionu Jaklić uveliko traju.

Izvor : N1

“Blago onome ko mlad poludi, starost u veselju provodi, kaže Davor Ivoš privrednik, glavni investitor i predsjednik NK “Iskra” Bugojno.

Trenutno živi na relaciji Švicarska – Bosna i Hercegovina. U Iskru je počeo ulagati još 2019. godine. Spasio je tada klub od ispadanja u kantonalnu ligu. Kada je saznao da žele ugasiti Iskru, odlučio je pruzeti stvar u svoje ruke i maksimalno se posvetio oporavku kluba. Do sada je ukupno uložio više od 430 hiljada maraka.

“Zadovoljan sam sa tim što imam. Imam više nego što mi je u životu potrebno. Ovdje se psihički odmorim. Razdvojeno u dva finansijska izvještaja. Iskra me kao nogometni klub koštala nekih 180 tisuća maraka u dvije godine. I sanacije na stadionu Jaklić koje su do sada izvršene nekih 250 tisuća maraka. Tako da smo prevazišli neku cifru i ne planiramo stati. Mislim da je rješenje u budućnosti sportski centar”, kazao je Ivoš.

Sportski centar gradiće se nakon užasnih prizora koji su dočekali Ivoša, kada je krenuo sa svojom ekipom u sanaciju Jaklića. Sada bi u sklopu Iskrinog stadionu trebao biti fitnes centar, apartmani za igrače koje će pojačati klub, komercijalni klupski restoran, balon sala i pomoćni teren sa umjetnom travom. Konačni cilj je da Iskra počne samoprihodovati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Safet Kmetaš u klubu je više od 15 godina, te poručuje da Iskri treba vratiti nekadašnji sjaj.

Izvor : N1

“Takav nam je čovjek trebao. Ja se nadam da će nastaviti ovim koracima kojima je krenuo. Probaćemo ove sezone iz Druge lige Federacije Zapada, da uđemo u Prvu ligu Federacije gdje nam je realno i mjesto. Dao sam mnogo “Iskri”. Dala je i meni “Iskra” normalno. Ja ne mogu život da zamislim bez “Iskre”, svaki dan sam tu na stadionu na treninzima. Moj je život “Iskra”, kazao je Safet Kmetaš, trener omladinskih selekcija NK “Iskra” Bugojno.

Prethodni rukovodioci Iskre ostavili su mnogo probema, klub je prije dvije godine imao skoro milion maraka dugovanja. Danas svega 54 hiljade, tvrde novi rukovodioci.

Izvor : N1

“Budućnost kluba je omladinski pogon – djeca Bugojna. Naši momci da budu okosnica tima, oni koji će osjećati srcem i svojim ovaj klub. Nije ovo ni Davorovo, ni Edinovo. Iskra je klub svih Bugojanaca i Bugojanki. Ljudi dobre volje. Želimo da gradimo sportsku atmosferu, gdje ćemo se svi osjećati kao svoji na svome, jer i ovo jeste naše”, kazao je Edin Kukić, sportski direktor NK “Iskra” Bugojno.

Jedino što preostaje nakon cijele priče, jeste da i sami zasučemo rukave i pomognemo da se Iskra vrati tamo gdje i pripada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OD KRALJICE DO RIJALITI UČESNICE: Dado Glišić izabrao

Pogledajte šta se danas dogodilo u Formuli 1!