in

Na respiratoru 62 pacijenta, 13 osoba je preminulo

Slatka-Tajna.Eu

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz/Zeljko Lukunic/Grgo Jelavic / PIXSELL

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno je 807 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6.123. Među njima je 572 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 62 pacijenata. Preminulo je 13 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.658.977 osoba, a od toga 9.857 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je 12.468 osoba. Ukupno se oporavilo 369.352 osoba, a od toga 814 u posljednja 24 sata.

Broj novozaraženih po županijama: Splitsko-dalmatinska (216), Grad Zagreb (169), Zagrebačka (52), Zadarska (31), Osječko-baranjska (39), Dubrovačko-neretvanska (39), Šibensko-kninska (9), Brodsko-posavska (28), Primorsko-goranska (37), Krapinsko-zagorska (15), Vukovarsko-srijemska (22), Međimurska (5), Varaždinska (23), Istarska (18), Bjelovarsko-bilogorska (31), Karlovačka (13), Požeško-slavonska (12), Ličko-senjska (6), Koprivničko-križevačka (18), Sisačko-moslavačka (4) i Virovitičko-podravska (20).

Zbog povećanog broja novozaraženih Nacionalni stožer u borbi protiv virusa poseže za novim alatom – uvodi obvezne COVID potvrde za sve djelatnike u zdravstvu i socijalnoj skrbi. Premijer Andrej Plenković ističe kako to ne znači da cijepljenje postaje obvezno. Oni koji potvrdu dobiju na temelju testiranja, morat će to činiti jednom tjedno.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, rekla je sinoć u HTV-ovu Dnevniku da će broj zaraženih koronavirusom sigurno rasti, ali nije željela dati konkretne projekcije ili brojeve. Rekla je i da je treća doza cjepiva za sada vrlo izvjesna.

– Ono što smo dosad u znanstvenoj zajednici uspjeli vidjeti je da je ta treća doza sigurna, da nema nikakvih dodatnih većih nuspojava u odnosu na prethodne dvije i da povisuje titar, tako da bolje štiti od ove delta-varijante koja se brzo širi, rekla je Markotić.

Od sutra će Nacionalni stožer u redovitim izvještajima o stanju vezanom za epidemiju iznositi i podatke o omjeru broja cijepljenih i necijepljenih pacijenata na bolničkom liječenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PROCURIO INTIMAN TRENUTAK DARKA LAZIĆA I NJEGOVE NOVE DJEVOJKE!

ČOLA SE U ŽIVOTU KAJE SAMO ZBOG JEDNE STVARI: Odbio je da snimi pjesmu koja je postala mega hit!