in

Grlić Radman: Vratiti Izborni zakon BiH na njegove početke

Slatka-Tajna.Eu

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman rekao je da su visoki predstavnici i drugi međunarodni akteri određenim puzajućim reformama promijenili sadržaj i karakter Izbornog zakona u BiH zbog čega Hrvati nemaju legitimno predstavljanje u Predsjedništvu BiH i Domu naroda, koje im je zagarantovano Dejtonskim sporazumom.

Radman je istakao da Izborni zakon u BiH “treba vratiti na njegove početke, smisao, duh i poruku koju treba da ima, a to je garancija ravnopravnosti”.

“Tročlano Predsjedništvo BiH je refleksija multietničnosti BiH”, poručio je Radman.

On je istakao da je promjena Izbornog zakona u BiH da bi se obezbijedila legitimna predstavljenost Hrvata u Predsjedništvu i Domu naroda potrebna radi “funkcionalnosti, stabilnosti i prosperiteta” zemlje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Stabilna, multinacionalna, funkcionalna BiH je održiva ako su svi narodi ravnopravni – tri konstitutivna naroda i ostali građani – kako je u duhu Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH”, poručio je Radman nakon učešća na naučnom skupu u Zagrebu pod nazivom “Bosanska Posavina: Juče, danas, sutra”.

Radman je ponovio da Hrvati nemaju svog predstavnika u tročlanom Predsjedništvu BiH, te je poručio da to što se neko predstavlja kao hrvatski član Predsjedništva BiH ne odgovara istini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Optuženom za silovanje narukvica na nogu, izlazi iz pritvora / Bljesak.info

“Nek ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto”