in

Pet razloga zašto muškarci ostavljaju ženu koju vole

Slatka-Tajna.Eu

Moguće je biti u nevjerovatnoj vezi sa muškarcem koji ne pokazuje ništa osim obožavanja, samo da bi se probudio jednog dana i shvatio da ga ta veza više ne zanima. Prije nego što većina muškaraca donese takvu odluku, razmotriće svaki aspekt veze, najvjerovatnije bez konsultacija sa bilo kim. Zbog toga takve odluke ostavljaju neke žene sa bezbroj pitanja o tome šta je moglo poći po zlu.

Fizičko odbijanje

Većina muškaraca se često osjeća nevoljeno ako se intimnost ostavi na drugom mjestu u vezi. Ako žena stalno ima izgovore da ne bude intimna sa muškarcem, tada se muškarac počinje ojsećati potišteno i upoređuje ženu sa omiljenim cimerom. Muškarac bi mogao početi da dobija pogrešne ideje o ženskim prioritetima. Neke se žene dobro oblače za posao ili noćne izlaske sa svojim drugaricama, ali ne trude se oko muškaraca. Ovo šalje poruku da muškarac ne znači ništa u vezi.

Osjećaj konkurencije

Ako se muškarcu uvijek čini kao da se takmiči za kontrolu u vezi, onda može dobiti ideju da jednostavno ode. Većina muškaraca preferira vezu u kojoj se oba partnera nadopunjuju, a ne kad jedan kontroliše drugog. Muškarci više vole da rade zajedno, a ne da se takmiče sa svojim partnerkama.

Osjećaju se neadekvatno

Osjećaj neadekvatnosti obično ide ruku pod ruku sa nedostatkom poštovanja. Ako je žena pretjerano agresivna i uvijk želi popraviti stvari u vezi, tada bi muškarac mogao osjetiti pritisak da misli da nije dovoljno dobar. Osim toga, preterano zahtjevne žene i one koje steknu naviku da govore muškarcu da se više potrudi (na primjer, tokom intimnih trenutaka), mogu učiniti da se muškarac osjeća zgaženo. Muškarci smatraju da je jedini način da se nose sa takvim pritiskom bježanje.

Muškarci koji su uvijek pod pritiskom kod kuće obično se osjećaju kao da nikada nisu dovoljno dobri i lako bi mogli blokirati njihova srca i umove. Nakon toga, čovjek potpunjo izbegava da se suoči sa svojim strahom od neadekvatnosti.

Nesposobnost suočavanja sa emocijama

Odnosi izazivaju mnogo emocija. Moguće je da takve emocije preplave ženu do te mjere da utiču na stabilnost veze. Neki muškarci nisu sposobni da se nose sa emocijama na visokom nivou i obično postaju udaljeni zbog intenziteta emocija. Nasuprot tome, neki muškarci mogu da se nose sa takvim situacijama. Zreli muškarci pokazuju osjećaj smirenosti i često izbjegavaju da se raspravljaju kada su emocije narasle. Zrelost muškarcu uliva stabilnost u odnos.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Međutim, postoje slučajevi kada su čak i zreli muškarci gurnuti izvan svojih granica i na kraju postaju udaljeni. Neophodno je da parovi nauče kako da efikasnije komuniciraju kako bi izbjegli da emocije nadvladaju svako neslaganje ili diskusiju. Stoga je emocionalno nabijena veza potencijalni uzrok sukoba i jedan je od razloga zašto muškarci napuštaju žene koje vole.

Nedostatak poštovanja

Muškarcima je izuzetno teško izgraditi život sa ženom koja prema njima pokazuje malo ili nimalo poštovanja. U savremenom društvu mnoge žene pogrešno tumače poštovanje prema muškarcu kao vid potčinjavanja. Poštovanje se ne odnosi na slabiji ili jači pol i muškarci žele da žene razumiju ovu činjenicu. Poštovanje je presudno da bi svaki odnos uspio. Partneri uvijek treba da pokazuju poštovanje jedni prema drugima i da cene jedinstvenost svake osobe.

Muškarac ne može da se osjeća voljenim ili da razvije povjerenje u ženu koja ga ne poštuje. Muškarci žele da i njihovo mišljenje bude važno. Osim toga, moraju se osjećati kao da im žena koju vole uvijek stoji iza leđa. Efekat ukorenjenog poštovanja u vezi je dvojak. Žena sa velikim poštovanjem inspiriše muškarca da preuzme veći rizik znajući da može postići sve, a da istovremeno povećava posvećenost i nježnost koju muškarac ima prema ženi.

Ako muškarac dozvoli sebi da bude ranjiv i voli ženu, onda je svjestan da će žena uvidjeti njegove slabosti. Od suštinske je važnosti da žena pokaže da prihvata muškarca sa svim njegovim nedostacima, jer je nedostatak poštovanja jedan od razloga zašto muškarci napuštaju žene koje vole.

Izvor:magazin.novosti.rs

(Dž.S.)

The post Pet razloga zašto muškarci ostavljaju ženu koju vole appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bosanac po dolasku u Hrvatsku spavao pod mostom, ali sada ima pet firmi i 60 radnika

ONA JE PRVA EX YU PJEVAČICA KOJA JE STAVILA SILIKONE! Evo kako izgleda danas!