in

Odobren najam Aluminijeve tvornice anoda izraelskom MT Abraham Group

Slatka-Tajna.Eu

Skupština dioničara mostarskog Aluminija odobrila je davanje pogona tvornice anoda u najam Aluminij Industriji u vlasništvu izraelske grupacije MT Abraham Group.

“Nakon Ljevaonice, koja je pokrenuta u studenom prošle godine te je do sada angažirano oko 250 ljudi, sada se kreće s drugom fazom, odnosno oživljavanjem pogona Anoda. To znači novo zapošljavanje”, izjavio je Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić.

Prema njegovim riječima, očekuje se angažiranje novih između pedeset i osamdeset radnika u Anodama, uglavnom onih koji su radili u Aluminiju do njegovog gašenja u julu  2019. godine.

Prema planu, najprije će se provjeriti stanje u Anodama, provesti probni rad, te nakon toga pokrenuti proizvodnju u tim pogonima. Tvornica Anoda je nekada predstavljala sastavni dio tehnološkog procesa proizvodnje aluminija u mostarskoj kompaniji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Aluminij je prestao s radom u ljeto 2019. godine nakon što su dugovanja premašila 220 miliona eura. MT Abraham Group je preko kompanije Aluminij Industrija djelimično obnovio proizvodnju u Aluminiju, u pogonima Ljevaonice, u novembru prošle godine. Od nekadašnjih oko 900 radnika koliko je radilo u Aluminiju, nakon pokretanja proizvodnje u Ljevaonici ponovno je angažirano njih 250.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Serija Pevačica epizoda 2: Prošlost uvek kuca na vrata! – Film – Region – Vesti – Svet Plus

POTRESNO OBRAĆANJE OCA UBIJENOG DŽENANA MEMIĆA: ‘Doći ćemo mi do ubica, imamo i snage i pameti’ (FOTO)