in

Ne osjećam se izigrano, ali blesavo sigurno da

Slatka-Tajna.Eu
Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: HTV / HRT

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je danas da se osjeća “blesavo” nakon što je SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač uhićen pod sumnjom da je inscenirao prijetnje smrću.

– Najprije moram razgovarati s kolegom Stjepanom Kovačem, a nakon toga ću obavijestiti javnost kakva će biti njegova sudbina, odgovorio je Grbin novinarima na pitanje hoće li Kovač snositi sankcije u stranci ili čak i biti isključen iz nje. Očekuje da će odgovor na to pitanje dati u roku pet do šest dana.

HRT-ova novinarka Tatjana Munižaba pitala ga je osjeća li se osobno izigranim i prevarenim s obzirom na to da su on i Biljana Borzan svojedobno Kovaču došli dati potporu nakon što je objavio da su mu prijetili.

– Mi smo mu došli dati potporu i da sam u toj situaciji, to bih ponovno učinio. Jer ako mi moj kolega kaže da mu prijete, ako su te prijetnje ozbiljno shvaćene od policije, koja mu je dala zaštitu, onda ja nemam što nego svog kolegu podržati. I to bez obzira na to iz koje stranke dolazi, rekao je Grbin nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a.

– Ako je ovo što se Kovaču stavlja na teret doista istina, a ja želim do okončanja postupka vjerovati da nije, onda se time kolege kojima se doista prijetilo dovode u jako nepovoljan položaj, jer će sutra svatko propitivati je li se ta prijetnja doista i dogodila i otežati im život i rad. Ako se ovo kazneno djelo doista dogodilo, onda je to potpuno neprimjereno. Izigran? Ne, ali blesavo, sigurno da, dodao je Grbin.

Rekao je da je s Kovačem uspio izuzetno kratko razgovarati jučer ujutro, kada ga je pitao zna li što više o tome što mu se stavlja na teret, u trenucima kada nije bilo poznato o čemu se radi.

– Nakon toga nisam, ali sigurno ću razgovarati u danima koji su pred nama, rekao je Grbin.

Kritika DORH-a

Grbin je rekao i da se, kada su krenule prve objave od strane nadležnih tijela, pokušavalo prikazati da je ovo sve jedan te isti slučaj, “a to naprosto nije tako”.

– Onda smo došli i do toga da se na saborskom tijelu tražilo za nekoga određivanje istražnog zatvora, da se onda to u konačnici pred sudom ne bi niti zatražilo, rekao je Grbin, dodavši da nije sretan načinom na koji je jučer postupio DORH.

– Svatko tko je kriv za kazneno djelo za to mora odgovarati, bez obzira na to iz koje je stranke, poručio je.

O Posavcu: “Svatko vas može prevariti”

Kada je riječ o Matiji Posavcu, koji je na SDP-ovoj listi osvojio saborski mandat, a s obzirom na mogućnost da ga aktivira sada kada je dao ostavku na dužnost župana, Grbin je kazao da je priznao kazneno djelo primanja mita.

– Za osobu koja je korumpirana i koja je priznala počinjenje kaznenog djela primanja mita, po meni ne postoji mjesto u politici, a onda je jasno da ne postoji mjesto ni u SDP-u ni u Klubu SDP-a, poručio je Grbin. 

Kazao je kako nije očekivao da bi Posavec radio takve stvari, ali, kaže, “eto, svatko vas može prevariti”.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Mađarska će proizvoditi Sinopharm vakcinu

Minja Subota hitno prevezen u bolnicu! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus