in

Bosanac po dolasku u Hrvatsku spavao pod mostom, ali sada ima pet firmi i 60 radnika

Slatka-Tajna.Eu

Admir Suljić, otišao je iz BiH u Hrvatsku 2000. godine u posuđenim tenisicima i sa svega nekoliko desetaka maraka. U početku je spavao pod mostom, a zahvaljujući poslovnom uspjehu danas ima nekoliko tvrtki sa 60-ak zaposlenih.

Admir Suljić osnovao je firmu “Vaš drek, naš kruh” koja se bavi odštopavanjem kanalizacijskih cijevi 365 dana u godini. Ovaj keramičar po struci dobro slaže pločice, a još bolje marketinške slogane. Taj talent ga je doveo do poslovnog uspjeha.

“Ja sam postigao poslovnu reklamu. Ne može proći kombi, a da ga ne vidite i ne zapamtite”, kaže Admir za Deutsche Welle.

Ali njegovi snovi o poslovnom uspjehu rođeni su na tvrdom ležaju. S posuđenim tenisicama i s nekoliko desetaka maraka u džepu u Hrvatsku se u trećem pokušaju doselio 2000. godine.

“Spavao sam pod mostom. To su bili dani, mjeseci i godine kojih se niko normalan ne bi volio sjećati, a kamoli prepričavati”.

Danas je vlasnik pet firmi u Hrvatskoj s ukupno 60-ak zaposlenika.

Unatoč trnovitom putu, vedrinu i smisao za humor nije izgubio.

“Pitaju me što sam ostao u Zagrebu. Na to odgovaram da nisam mogao dalje od Bregane s bosanskim pasošem”.

Admir radi ono što drugi ne žele, a manjak radnika u Hrvatskoj za njega znači više posla. Osim hitnih kanalizacijskih intervencija, njegove firme se bave stolarijom i postavljanjem uređaja za hlađenje, sve uz pripadajuće slogane kao što su:

“Mi radimo kolijevke, vi radite djecu” i druge.

No Admir je iskusio i tamnu stranu uspjeha.

“Ja Bosanac, što sam došao u Hrvatsku, u njegovu državu, njemu određivati pravila igre. Taj naš balkanski mentalni sklop, kad ga pogledaš iz stotinu kuteva, ne znaš s čime ga usporediti. Ali općenito u Hrvatskoj onaj čovjek koji se trudi, koji radi, koji stvara, on ima najviše problema”, govori Admir Suljić.

Uspješni gastarbajter i na rodnoj grudi širi svoje carstvo, a u Hrvatskoj je prije nekoliko godina prešao na “mirisniji biznis” – otvorio frizerski i kozmetički salon. Ali Admir nikad nije imao problema što se bavi smrdljivim poslom jer kako kaže “Novac ima poseban miris. I svima je privlačan i svima miriše”.

A Admir očito ima nos za njega.

Admir Suljić, otišao je iz BiH u Hrvatsku 2000. godine u posuđenim tenisicima i sa svega nekoliko desetaka maraka. U početku je spavao pod mostom, a zahvaljujući poslovnom uspjehu danas ima nekoliko tvrtki sa 60-ak zaposlenih.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ja moram pjevati večeras, duša mi se kida: Sloba Vasić imao smrtni slučaj u porodici!

Pet razloga zašto muškarci ostavljaju ženu koju vole