in

Vanđelić danas predstavlja izvješće o radu Fonda

Slatka-Tajna.Eu

Ilustracija

Foto: Davorin Visnjic/Marko Prpic / PIXSELL

Damir Vanđelić, ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, predstavit će sa suradnicima izvješće o radu Fonda za obnovu na današnjoj konferenciji za novinare. 

Govoreći o obnovi potresom pogođenih područja, Vanđelić je prije nekoliko dana za HTV kao problem istaknuo cijene u programu mjera te poručio da treba ubrzati dinamiku jer su od 650 milijuna kuna u proračunu potrošili samo 40 milijuna.

Rekao je, među ostalim, i da Fond do kraja godine ima sasvim dovoljno sredstava.

– Do kraja godine, ako nastavi ovim tempom, mogli bi potrošiti još 40-ak. Dakle, nećemo uspjeti ni ovo potrošiti, treba ubrzati dinamiku, rekao je. 

Ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat najavio je jučer da će izmjene Zakona o obnovi ići po hitnom postupku nakon što se u dosadašnjoj praksi identificiralo osam ključnih problema, a prvi nacrt na stolu će biti sljedećeg tjedna.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Osam je točaka koje stvaraju problem u dinamici donošenja odluka, predložit ćemo u rekonstrukciji zakona djelomično ukidanje ili zaobilaženje tih procesa za koje lokalni ili nacionalni registri nisu spremni ili u njima postoje dvosmislene i nevjerodostojne informacije, izjavio je Horvat nakon sjednice Vlade.

Pojasnio je da će prvi nacrt novih izmjena Zakona o obnovi biti spreman sljedećeg tjedna, a u proceduru će ući kada budu sigurni da svi elementi koji sada stvaraju probleme u obnovi budu izbačeni ili definirani na drukčiji način. Međutim, nije detaljnije rekao o kakvim se izmjenama zakona razmišlja. Istaknuo je i da je od dvije i pol tisuće zaprimljenih zahtjeva, Ministarstvo donijelo 611 odluka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VEĆ PREBOLIO RIALDU?! Kenan uhvaćen sa zgodnom plavušom!

“Ne vjerujem da će Schmidt nametnuti Izborni zakon, lideri Srba misle da imaju pravo na dominaciju