in

Otvoren 18. međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2021

Slatka-Tajna.Eu

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafa Ružnić otvorio je 18.međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2021, koji se u organizaciji Kantonalne privredne komore USK održava na Gradskoj otoci u Bihaću, na kojem je učestvovao i predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić.

Ove godine prisutno je više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a svoje ponude posjetiteljima sajma će prezentirati i plasirati do 12. septembra.

“Naš EKOBIS je odavno nadmašio okvire Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine, i ponosni smo što ide dalje. Kantonalna vlada je i ove godine generalni pokrovitelj, a nadam se da će u budućnosti i sve druge institucije na sličan način prepoznati ovakve manifestacije, koje su od izuzetnog značaja za naš privredni razvoj”, riječi su premijera USK Mustafe Ružnića.

Tema EKOBIS-a 2021 je elektromobilnost, tako da će se posebna pažnja obratiti na prezentaciju i promociju hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša. U okviru ovogodišnjeg sajamskog izdanja bit će organizirani i Sajam turizma “Ekotour”, kao i Sajam obrta i starih zanata.

“To su novine koje smo željeli realizirati još prošle godine, ali smo bili spriječeni zbog otkazivanja kompletne manifestacije. Ideja je da ove sajmove nekoliko godina organiziramo u okviru našeg “EKOBIS-a”, kako bismo ih vremenom brendirali i omogućili njihovo samostalno održavanje. Moram napomenuti da smo se posebno posvetili poštivanju svih propisanih mjera, koje su uslovljene trenutnom zdravstveno – epidemiološkom situacijom”, kazao je predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić.

Ovogodišnja regija – partner je Posavski kanton, dok međunarodni sajam ekologije u Bihaću, kao i u prethodnom periodu, posebno podržavaju Vlada Unsko-sanskog kantona, Federalna vlada i Grad Bihać.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku‘EKOBIS se prometnuo u vodećeg zagovornika održivog razvoja zelenih tehnologija. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH podržava sve sajamske manifestacije posebno dizajniranom mjerom kroz model ostalih vrsta podrške”, rekao je savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Husnija Kudić.

Pripremljen je i obiman programski sadržaj kada su u pitanju radionice i paneli, na kojima će se posebna pažnja posvetiti saobraćajnoj povezanosti Bihaća sa Sarajevom, odnosno očuvanju vode i okoliša.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zatrpana građevinska jama pored sarajevske katedrale, otklonjena opasnost

KAĆI ŽIVKOVIĆ UGROŽENO ZDRAVLJE: Doktori joj naredili da otkaže sve nastupe, pjevačici NIJE DOBRO! (FOTO)