in

Održana redovna skupština Wirtschaftsverein BiH

Slatka-Tajna.Eu

Predstavništvo Njemačke privrede (AHK) u BiH, zajedno sa Wirtschaftsverein BiH (Udruženje za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa), u kompaniji Volkswagen Sarajevo organizovalo je redovnu skupštinu Wirtschaftsverein BiH i Ljetnu proslavu.

Ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uebber naglasila je da Njemačka ostaje čvrst i pouzdan partner Bosne i Hercegovine.

“To potvrđuju ključni pokazatelji, pomoću kojih mjerimo uspješnost ekonomske aktivnosti. Njemačko-bosanskohercegovačka vanjskotrgovinska razmjena vrlo je uspješno prkosila krizi – posebno je izvoz iz BiH ostao stabilan. Iznos izvoza se sa 785 miliona eura u rekordnoj 2019. smanjio na 771 milion eura u kriznoj 2020. godini. Ovo je jedinstven izuzetak u odnosu na izvoz u sve ostale zemlje” rekla je ambasadrica Uebber u svom obraćanju.

Premijer FBiH Fadil Novalić također je istakao važnost Njemačke kao vanjskotrgovinskog partnera Bosne i Hercegovine.

Direktorica Predstavništva Stefanie Ziska obratila se gostima ističući šanse koje se pružaju Bosni i Hercegovini zbog mogućih preusmjeravanja globalnih lanaca snadbijevanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Srednjoročno i dugoročno, Bosna i Hercegovina bi mogla imati koristi od blizine zapadnoevropskim tržištima i preusmjeravanja globalnih lanaca snabdijevanja i investicija. Mi smo posvećeni tome da osiguramo važnu ulogu Bosne i Hercegovine u ovome“, navela je Ziska.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pravilna briga o orhidejama: Pet čestih grešaka zbog kojih ovo cvijeće lako uvene

VRATI SE DA ŽIVIMO ZAJEDNO: Barbara Bobak i Darko Lazić sve šokirali snimkom