in

Hoće li s graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini konačno biti uklonjene table s doborodošlicom u RS?

Slatka-Tajna.Eu

Mirjana Marinković – Lepić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH aktuelizirala je pitanje nelegalno postavljenih tabli sa natpisima “Dobrodošli u Republiku Srpsku” na graničnim prelazima BiH. Pita se hoće li institucije početi raditi svoj posao i ukloniti ih.

“Nakon što su me građani obavijestili da na graničnim prelazima na ulazu u Bosnu i Hercegovinu umjesto tabli sa nazivom države u koju se dolazi stoji tabla sa nazivom entiteta, postavila sam poslanička pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara BiH i ministru komunikacija i prometa BiH kako bih saznala da li je ovo u skladu sa zakonom”, podsjeća zastupnica Naše stranke.

Iako joj je ministar Vojin Mitrović potvrdio da je jedina tabla koja se može nalaziti u zoni graničnog prelaza ona sa natpisom “Bosna i Hercegovina”, odgovornim za njeno uklanjanje je naveo Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH.

“Shodno ovom odgovoru, pitala sam i Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH hoće li konačno početi raditi svoj posao i ukloniti ovakve nelegalno postavljene table”, kaže Marinković – Lepić.


Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tužna priča najusamljenijeg drveta na svijetu / Bljesak.info

Pravilna briga o orhidejama: Pet čestih grešaka zbog kojih ovo cvijeće lako uvene