in

Zašto je ulje jojobe idealno za svaki tip kože

Slatka-Tajna.Eu

Ulje jojobe je jedno od rijetkih koje odgovara svakom tipu kože, a evo i zašto.

Kada je u pitanju njega kože, djeluje nam kao da danas ima beskonačno mnogo proizvoda. U cijelom tom moru preporuka, moramo da pazimo i na to da sastojci odgovaraju našem tipu kože. Ali s jojoba uljem nećemo pogriješiti, bez obzira na to da li imamo masnu, suhu ili mješovitu kožu.

Jojoba ulje i nega kože

Ovo ulje je slično vosku po teksturi. Stvara barijeru na koži, te sprečava uticaj štetnih faktora poput vjetra, hladnoće i zagađenja. Kožu hrani i hidrira, te je čini glatkom i zategnutom. Uz to, redovnim korištenjem smanjuje vidljivost bora. Ulje jojobe se ne svrstava u grupu alergena, pa stoga nema nikakvih opasnosti od iritacija kože.

Slična PH vrijednost prirodnog sebuma

Ma koliko čudno zvučalo, ali ulje jojobe je po sastavu nasličnije sebumu koje proizvodi ljudsko tijelo. To znači da ga koža lako apsorbuje, a time se sprečava pojava viška ulja na određenim dijelovima kože.

Osjetljiva koža ga obožava

Čisto jojoba ulje hidrira i hrani osjetjlivu kožu, te sprečava iritaciju izazvanu aktivnim sastojcima. Svako ko pati od ekcema ili dermatitisa može bez problema da koristi ovo ulje.

Višenamjensko ulje

Jojobino ulje može da se koristi doslovno za sve, od njege kože lica i tijela, do njege noktiju, kose, pa čak i usana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bez začepljenih pora

Budući da je najsličniji sebumu koje luči koža, jojoba ulja sprečava zapučepljenje pora. Samim tim, rizik od pojave akni i bubuljica je minimalan. Uz sve to, ovo ulje ima antibakterijska i protivupalna svojstva.

Može da se kombinuje

Budući da ovo ulje pomaže u ublažavanju suhoće kože i iritacije, vrlo lako može da se kombinuje s drugim proizvodima, poput retinolskih seruma.

(Ljepota&Zdravlje)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Modra rijeka” Sydney: Hor nam je pomogao više nego bilo koji psihijatar ili terapija

TI SI DJEVOJKA ZA AFTER: Ademir Peleš otkrio aferu sa Dalilom, ona bijesna kao furija ispričala detalje!