in

U Gospiću obilježena 28. obljetnica Medačkog džepa

Slatka-Tajna.Eu

U Gospiću obilježena 28. obljetnica Medačkog džepa

Foto: Dnevnik / HRT

U Gospiću je obilježena 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Medački džep. U njoj je oslobođeno oko 225 kilometara četvornih prostora podno Velebita, ali su se nakon međunarodnog pritiska hrvatske snage povuke na polazne pozicije, a nadzor nad tim prostorom preuzeo je UNPROFOR. U akciji je poginulo 13 branitelja. Ova oslobodilačka operacija pamtit će se i po zločinima nad srpskim civilima.

Čestitajući u ime premijera Andreja Plenkovića i u svoje ime sudionicima vojno-redarstvene operacije Medačkog džepa 28. obljetnicu, ministar obrane Mario Banožić rekao je da su branitelji s uspjehom te akcije dali snagu svim ostalim braniteljicama i braniteljima jer su pokazali da je hrvatska vojska bila formirana. Pozvao je na jedinstvo, ističući da Domovinski rat kao tema nikada ne smije biti nikakav oblik političkog poligona ili za stvaranje podjela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŽENI SE: Taki Marinković sve iznenadio

“Modra rijeka” Sydney: Hor nam je pomogao više nego bilo koji psihijatar ili terapija