in

Simfonijski orkestar ”doveo” Beatlese u Mostar / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simfonijski orkestar Mostar napravio je u Mostaru pravi spektakl! Oni su u djelo proveli ideju koja je oduševila publiku poklonivši im 50 pjesma legendarnih Beatlesa!

Foto: Bljesak.info / Beatlesi u Mostaru

Ideja je sadržavala čitav simfonijski orkestar, plus rock bend, plus glavne i prateće vokale, što znači da je na pozornici Kantarevca Beatlese izvodilo 80 ljudi.

Video: Bljesak.info

Svi oni dali su sve od sebe da simfonijska izvedba bezvremenskih klasika Paula, Johna, Georga i Ringa zvuči moćno, kako i dolikuje opusu najveće pop-rock grupe ikad!

Aranžmane je uradio maestro Tatarević, koji je ujedno i umjetnički direktor projekta. Snježana Zovko kao ravnateljica orkestra, pobrinula se da sviraju zbilja najbolji umjetnici, a uz potporu Grada Mostara, Kantarevac se nametnuo kao logična lokacija za spektakl.

Foto: Bljesak.info / Beatlesi u Mostaru

Josip Palameta, Goran Orešković, Karlo Vudrić, Maroje Strgačić, Oliver Bevanda, Leon Lasić i Sandro Bjelanović pjevali su kao glavni vokali prava umjetnička djela Beatlesa, a uz koje su stasali milijuni i milijuni ljudi.

Prateće vokale pjevali su Antonija Batinić, Selma Droce, Ivona Šimunić, Anja Stanić, Marija Čolak, Marija Polić, Nenad Tomičić i Toni Lesko.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: Bljesak.info / Beatlesi u Mostaru

Čak sedam glavnih i osam pratećih vokala u The Beatles Tribute Choiru bili su prava simfonija za uši, a pogotovo kada iza njih stoji čitav Simfonijski orkestar Mostar, s prijateljima umjetnicima iz regije, koji su za ovu priliku pojačali redove orkestra.

Također, kako nema rock ugođaja bez pravog rock benda, tu je i The Beatles Tribute Band, kojeg čine Josip Vukoja – Joco, na čak osam gitara, specijalno spremljenih za ovu priliku, zatim Damir Škutor na ritam gitari, Marko Jakovljević na basu, Marko Palameta na klavijaturama i Dragan Raspudić na bubnjevima.

Foto: Bljesak.info / Beatlesi u Mostaru

Postava je to koju ste mogli upoznati na hvaljenim koncertima koje je Simfonijski orkestra Mostar odradio u čast ABBA-e.

Niti ovaj put spektakl nije izostao, a izvođače na sceni podržao je i veleposlanik Velike Britanije u BiHMatt Field, koji je u nekoliko pjesama unio i originalni britanski štih, koji je uvijek krasio četvorku iz Liverpoola.

Foto: Bljesak.info / Beatlesi u Mostaru

Koncert je podržalo veleposlanstvo Velike Britanije u BiH, kao i Grad Mostar.

Sponzori koncerta su i Leda, Telemach, Tuborg (Carlsberg BH) i Shankley’s Pub (logična veza s Liverpoolom), a koncert medijski podržavaju Bljesak.info i Radio Dobre Vibracije (RDV).


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Njemačko Ministarstvo finansija pod istragom zbog pranja novca

“Dženan Memić i moj David su dva najsvirepija ubistva u historiji BiH”