in

Šest trikova za veću i organizovaniju kuhinju

Slatka-Tajna.Eu

Vrijeme koje provodimo u kuhinji zaista je dragocjeno s obzirom na to da hrana i njeno pripremanje okupi porodicu i podstiče razgovore s ukućanima.

Upravo zato težimo da naša kuhinja bude dovoljno velika i organizovana kako bi spremanje hrane, ali i raspoređivanje namirnica bili ugodniji zadatak za ukućane.

A stručnjaci čiji je posao urađenje enterijera otkrili su ideje i trikova kako uz pomoć elemenata u kuhinji i samog uređenja postići da kuhinja bude organizovanija i naizgled veća.

Geometrijski uzorci

Osim što daju dozu modernog svakoj kuhinji, uz geometrijske uzorke na vašim kuhinjskim elementima postići ćete prividno veći izgled kuhinje.

Elementi s refleksijom ili providni elementi

Bilo da je riječ o radnoj ploči u kuhinji, kabinetima sa čašama ili pak pločicama, uz blagu refleksiju ili staklene površine kroz koje možemo vidjeti unutrašnjost stvorićete utisak veće kuhinje u svom domu.

Otvorene police

Uz moderni dodatak kakve su police, vaša kuhinja dobiće svoju prozračnost i svaka manja kuhinja izgledaće kao velika prostorija u kojoj je sve na dohvat ruke.

Urednost i minimalizam

Kako biste izbjegli natrpanost, urednost prostora, kao i biranje jednostavnih ukrasa i detalja učiniće da vaša kuhinja izgleda otvorenije i skladnije. Samim tim, izgledaće puno veća nego što jeste.

Ugradbeni kuhinjski elementi

Kako biste kvalitetno iskoristili prostor, ali i postigli organizovansot u kuhinji, ugradbeni kuhinjski elementi pomoći će vam učinite je maksimalno iskoristivom.

Prirodno svjetlo

Svaka prostorija u kojoj ima dosta dnevnog svjetla izgledaće veselije i ugodnije. Tako i kuhinja, čak i ako je manja, uz dosta prirodnog svjetla, može se učiniti većom i ugodnijom za svakodnevno kuhanje i spremanje.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Uvod u haos u BIH bilo bi nametanje Izbornog zakona”

LJETO PROVODIO NA PLANINAMA: Gorančetu zabranjen ulazak u Park Perućicu