in

Novinar iz Tetova za N1: Vatrogasci i policajci ulazili u vatru da spase ljude

Slatka-Tajna.Eu

Novinar iz Tetova Aleksandar Samardžiev govorio je za N1 o sinoćnjem požaru koji je izbio u Covid bolnici u tom gradu u Sjevernoj Makedoniji te je istakao kako su policajci i vatrogasci ulazili u vatru da bi spasili živote ljudi.

Sinoć oko 21 čas izbio je požar u montažnom centru Covid bolnice gdje je bilo 35 osoba hospitalizirano. Neoficijelno, radi se i više od 10-ak preminulih, čak 15, ali još nema potvrde zvanične o tome koliko od pacijenata preminulo u montažnom objektu. Radi se o objektu koji ima kapacitet za 35 osoba. Tu su bili i ljekar i medicinsko osoblje. Vatra je počela oko 21 sat i blizu dva sata je vatrogascima bilo potrebno da ugase vatru. Evakuisanje je trajalo nekoliko sati i započeta je istraga da se utvrdi šta je prouzrokovalo vatru“, kazao nam je ovaj novinar.

Za sada nema informacija o tome kako je došlo do požara i šta se desilo, ali kako nam je rekao Samardživev, prve informacije pokazuju da je vatra počela u dijelu oko kiseonika.

Cijeli objekat je na centralni dovod kiseonika i to je bio razlog da za mnogo kratko vrijeme sve to bude obuhvaćeno vatrom“, kazao nam je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovaj novinar je cijelu noć bio na terenu i ispričao nam je kako je svjedočio izvlačenju pacijenata.

Nažalost, ljudi koji su izgorjeli u tom požaru i vatrogasci i policajci su se trudili da bude što manje žrtava. Ulazili su u vatru da bi spasili te ljude“, istakao je.

Rekao nam je i da su u toj bolnici bili smješteni pacijenti sa težom kliničkom slikom i da su svi bili na kiseoničkoj podršci.

To su bili pacijenti koji su imali potrebu za kiseonikom, nepokretni pacijenti, i to je bio razlog, pretpostavljamo, pošto su nepokretni i imali su potrebu za kiseonikom, za ovako ogroman broj žrtava“, istakao je.

Dodao je i da je sinoć premijer Zoran Zaev bio u Tetovu, te je od novinara tražio da sačekaju da se uradi uvid i da se završi forenzička istraga kako bi izvještavali o zvaničnim informacijama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MILIĆ VUKAŠINOVIĆ O NUMERI “SANJAM DA SI TU”: Marina je Ceci zabranila da uzme pjesmu od mene

Lenovo tableti za zabavu u pokretu