in

“Jasna poruka i politici, neka se Beograd zabavi Srbijom, pola Srbije je još gladno…”

Slatka-Tajna.Eu

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, oglasio se na svom facebook profilu.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Vidim da su mnogi iz BiH zaboravili koliko nervira kada nam se neko meša u unutrašnje stvari pa su pohrlili svako na svoju stranu da komentarišu i mešaju se u unutrašnje stvari Crne Gore.

Moj stav je vrlo jasan nema šta iko iz Bosne i Hercegovine ili Srbije da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore i tačka.

Takođe da bude kristalno jasno sve ono što gledamo na Cetinju je rezultat kada spojite versko i nacionalno, a ništa drugačije nije ni u BiH ni u Srbiji nažalost.

Verske zajednice su doboko involvirane u politiku ovih zemalja i podjednako upravljaju svim društvenim procesima da više nemamo dilemu.

Taj proces je počeo 90-ih i traje i dan danas, ko god da je na vlasti, dolazio je i opstajao na vlasti uz pomoć verskih zajednica.

Tu leži zapravo odgovor na sva pitanja, zašto nas ceo svet posmatra kao poseban slučaj, zašto nas zovu trećim zemljama, zašto verovatno nikad nećemo postati deo moderne Evrope i sveta.

Da odmah razjasnimo duboko poštujem istinske vernike svih konfesija i poštujem svaku veru, ali ono što videh za svoje 42 godine na Balkanu kroz verske poglavare i rukovodstva, nemam dodirnih tačaka sa verosipovestima.

Ne želim i neću da komentarišem ništa na Cetinju jer to je stvar Crne Gore, ali zbog onoga što vidim, a slično je u BiH, da je jedini spas u građanskom konceptu istom kakav je u skoro svim zemljama EU i ostatka sveta.

Veroispovest je lična stvar svakog pojedinca, verske zajednice imaju svoju ulogu ali nikako da vode politiku i državu, i da budem vrlo jasan, a poruka je ista i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i Islamskoj zajednici i Katoličkoj crkvi, manite se politike i države okrenite se svojim vernicima, gladni su, bolesni, neobrazovani, pogubljeni, željni normalnog života, a ne rata i sukoba!

Skočiće mnogi kako izjednačavam kako nisu svi isti, e ja vam kažem da jesu samo je razlika od događaja do događaja, od situacije do situacije.

Da zaključim danas kroz Cetinje gledam i dolazim samo do jednog zaključka, sretni su oni što odoše putem zapadne Evrope i sveta!

Mi koji smo ostali moramo shvatiti da nije išlo ovako 30 godina i da moramo drugačije inače ćemo kolektivno nestati, a onda neće biti bitno ko je pobednik a ko poražen, ko je bio u pravu, a ko nije.

Jasna poruka i politici neka se Beograd zabavi Srbijom, pola Srbije je još gladno, neka se Sarajevo zabavi Bosnom i Hercegovinom pola Bosne i Hercegovine je gladno, neka se Podgorica zabavi Crnom Gorom, pola je iste gladno.

Onima koji sa svih strana prizivaju sukobe i ratove bili iz politike ili verskih zajednica imam samo jednu poruku, okrenite se iza sebe pogledajte poslednjih 30 godina, prolivenu krv i glave iz svih vaših stada, jel vredelo?

Ako jeste izvolite ponovo ali bez mene i moje porodice!!!”, zaključio je Mijatović.


Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Skuplja struja za poduzetnike, ali neće svi dobiti veće račune

Pas i sova najbolji drugari