in

Svjetska premijera: Potpuno novi Renault Megane E-Tech 100 % Electric / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renault je sukladno najavama predstavio proizvodnu izvedbu Meganea E-Tech, električnog crossovera kompaktnih mjera, ali izuzetno velikog apetita.

Baš kao što je to najavljeno konceptom Megane eVision, novi model ima formu crossovera te je prvi Renault koji nosi novi logo.

Postavljen je na platformu CMF-EV, a mjere su mu 4.21 m dužine, 1.78 m širine i 1.50 m visine uz međuosovinski razmak od 2.70 m. Ponuda starta 18-inčnim naplatcima, a ide do dva broja većih, ali tu kul dodaci ne staju.

Foto: PR / Svjetska premijera: Potpuno novi Renault Megane E-Tech 100 % Electric

3D efekt stražnjih LED svjetala, dvobojni usisnici sprijeda, coupeovski krov te moderne ručice vrata u liniji s površinom samo su neki detalji koji upadaju u oči.

Ponuda starta izvedbom s jednim elektromotorom. Slabija daje 130 KS i 250 Nm, a snažnija 218 KS i 300 Nm. Snažniji ima 100 km/h za 7.4 sekunde i postiže limitiranih 160 km/h.

Foto: PR / Svjetska premijera: Potpuno novi Renault Megane E-Tech 100 % Electric

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Velika stvar je i nova NMC baterija iz LG-a koja teži 395 kg i visine je svega 110 mm. Slabija od 40 kWh osigurava doseg od 300 km, a veća od 60 kWh 460 km. Punite li bateriju na wallbox punjaču od 7.4 kW, 400 km dosega postižete u osam sati punjenja. Druga krajnost je brzi punjač od 130 kW kada se sve (300 km) obavi za pola sata. Recimo i kako najteža varijanta vozila teži 1624 kg.

Foto: PR / Svjetska premijera: Potpuno novi Renault Megane E-Tech 100 % Electric

Korisnik i na ovom modelu ima Multi-Sense sustav, a dan mu je izbor između poznatih modova Eco, Comfort, Sport i My Sense.

Naravno, digitalni kokpit je očekivan, a ovdje nosi naziv OpenR i poznat je s prijašnjih koncepta. Birate li baznu izvedbu, dobivate manji zaslon – umjesto 24 inča tek 9. Oprema je potpuna, a mi ćemo samo spomenuti 26 ADAS sustava koji osiguravaju i autonomnu vožnju razine 2.

Foto: PR / Svjetska premijera: Potpuno novi Renault Megane E-Tech 100 % Electric

Prostornost kabine je na razini običnog Meganea, a prtljažnik guta 440 litara plus 22 litre posebnog spremišta za kablove. U kabini se nalazi još korisnih odlagališta ukupnog volumena 30 litara. I na kraju recimo kako će se Megane proizvoditi na sjeveru Francuske u Renaultovom ElectriCityu.

Cijene još nisu poznate.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Krici iz doma Snežane Đurišić? Komšije pjevačice u strahu da se desilo ono najgore, htjeli da zovu policiju

Pokazna vježba specijalnih snaga NATO-a