in

Podrška kompanijama iz BiH i Srbije za unapređenje poslovanja

Slatka-Tajna.Eu

Kompanije iz sektora drvne, prehrambene i metaloprerađivačke industrije u Srbiji i BiH imaće priliku da u naredne dvije godine unaprijede poslovanje, izvozne i inovacione kapacitete u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja – ‘Enhans’”, saopćeno je iz Privredne komore Srbije.

Direktor Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević rekla je da je cilj projekta jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima na prekograničnom području sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

“Kroz projekat će se razviti alati koji će kompanijama ovog regiona pomoći u razvoju izvoznih kapaciteta i inovacija. To će doprinijeti boljoj procjeni tržišta i komercijalizaciji njihovih proizvoda”, navela je Lapčević.

Tokom trajanja projekta za kompanije iz BiH i Srbije bit će organizirani e-kursevi, obuke za pripremu i pisanje projekata, a jedan od rezultata bit će izrada vodiča za pristup sredstvima domaćih i međunarodnih finansijskih institucija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuProjekat se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020. godine, a partneri su Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH i Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti “Energis”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MISTER MOKRE MAJICE: Mateja Matijević pokazao mišiće

NISAM TE ZAMIŠLJAO U PUHANJU: Janjuš se udvarao Irmi na urnebesan način!