in

UPFBiH pokrenulo web stranicu za besplatnu pravnu pomoć članicama

Slatka-Tajna.Eu

Udruženje poslodavaca FBiH je u okviru redovnih aktivnosti, a prvenstveno sa ciljem da olakša poslovanje članicama i unaprijedi kvalitet usluge pokrenulo novu web stranicu „Pravna pomoć“ u ponedjeljak, 6. septembra/rujna 2021. .

„Činjenica je da je među našim članicama, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini najveći broj malih firmi, od jednog do 10 zaposlenih,  koje uglavnom nemaju pravne službe, odnosno, angažirane pravnike, pokrenuli smo web stranicu „Pravna pomoć“ na kojoj poslodavci mogu dobiti  besplatnu pravnu pomoć. Na pitanja poslodavaca vezanih za  različite oblasti poslovanja (radno i socijalno pravo, zdravstvena zaštita i zaštita na radu, finansije i ekonomija, građansko pravo, privredno pravo, ustavno pravo, krivično pravo, upravno pravo itd.) odgovarat će  ekspertni tim UPFBiH, sastavljen od vrhunskih stručnjaka u najkraćem mogućem roku. Na taj način ćemo pomagati poslodavcima u otklanjanju mogućih dilema za neometano poslovanje. Odgovori na pitanja bit će dostavljani putem maila, nakon što ispune kratki obrazac koji je postavljen na stranici. Stranica nudi i mogućnost pregleda prethodno postavljenih pitanja i odgovora odgovora dostavljenih kompanijama koje su pitanja postavile“, kazao je Mladen Pandurević, direktor UPFBiH.

Naglasio je da će na web stranici „Pravna pomoć“, poslodavci imati uvid u sve zakonske i podzakonske akte, kao i komentare, mišljenje i analize eminentnih stručnjaka sa kojima UPFBiH sarađuje. Stranica će biti interaktivna, na način da je poslodavcima omogućeno direktno postavljanje pitanja i dobivanje odgovora u realnom vremenu. Također je u okviru stranice previđen i forum u okviru kojega će poslodavci moći razmjenjivati iskustva i mišljenja o određenim pravnim pitanjima, a stanica ima chat u okviru kojega se mogu postavljati pitanja, dobivati odgovori i sl.

„Svaka članica se, putem stranice, može na brz, jednostavan i pristupačan način upoznati sa najbitnijim pravim normama vezanim za poslovanje i primjenjivati ih u poslovnoj praksi. Stranica nudi i kraće informacije o izmjenama i dopunama zakonskih i podzakonskih akata kako bi poslodavci uvijek bili upoznati o promjenama u zakonodavstvu i prilagodili svoje poslovanje novim odredbama.  Osim toga, web stranica „Pravna pomoć“  pruža i pregled sudske prakse,  presude sudova sa svih nivoa vlasti, koje su od značaja za poslodavce, kao i obrasce za izradu tužbi, žalbi, rješenja. Na web stranici će biti dostupan pregled kolektivnih ugovora, međunarodnih propisa vezanih za oblast poslovanja itd“, rekao je Pandurević. 

Za članice UPFBiH, ali i druge kompanije korištenje web stranice „Pravna pomoć“ i svih njezinih pogodnosti  je besplatno u prvih 12 mjeseci rada stranice. Nakon toga će pristup stranici biti omogućen svim članicama koje su platile članarinu, dok će druge kompanije moći pristupiti stranici plaćanjem simbolične naknade.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Više informacija o stranici na linku www.upfbihpravnapomoc.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vrhovni vođa talibana želi primjenu šerijatskih zakona

Sanja otkrila u kakvim je odnosima sa zgodnim pobjednikom Evrovizije, ovome se niko nije nadao!