in

UniCredit krug podrške za prevenciju raka dojke

Slatka-Tajna.Eu

UniCredit u BiH, zajedno s kompanijom Visa i udruženjem “Think pink – Zajedno smo jedno” i ove godine nastavlja inicijativu “Moj krug podrške” kako bi se podigla opća svijest o prevenciji karcinoma dojke.

“S ciljem osnaživanja zdravlja žena i borbe protiv karcinoma dojke, želja je ukazati na važnost redovnih preventivnih pregleda. Svi korisnici UniCredit Visa kartica od 15. septembra do 31. oktobra bit će u prilici pridružiti se Krugu podrške, s obzirom na to da za svako plaćanje navedenim karticama UniCredit u BiH i Visa izdvajaju 1 KM u fond “Zajedno smo jedno”, osiguravajući besplatne mamografske preglede širom Bosne i Hercegovine, uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera”, saopćeno je iz UniCredit banke.

Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja “Think pink – Zajedno smo jedn”, tim povodom je izjavila:

“Zahvaljujući partnerstvu s UniCredit u BiH i kompanijom Visa, uspjeli smo prevladati teškoće izazvane pandemijom korona virusa i u najizazovnijoj godini od osnivanja obaviti važne aktivnosti za zdravlje žena, kao što su besplatni mamografski pregledi u cijeloj Bosni i Hercegovni. Sretni smo što ste prepoznali značaj aktivnosti koje provodi naše udruženje, svjesni da pandemijom nisu nestale druge bolesti, među kojima je karcinom dojke. U  vremenu najveće krize, odgovornost i brigu o zajednici u kojoj živimo zajednički smo stavili na prvo mjesto. Ponosni smo što i u ovoj godini nastavljamo sa saradnjom na projektima koji omogućavaju prevenciju bolesti i podršku ženama koje boluju od karcinoma dojke”.

“Živimo na izvoru informacija, a ipak se čini da i dalje nismo dovoljno svjesni važnosti prevencije i vođenja računa o sopstvenom zdravlju. Ovim projektom u saradnji sa našim partnerima se trudimo da malim koracima povežemo žene u Bosni i Hercegovini u onome što je najvažnije. Pozivamo i vas da budete dio tog kruga podrške i odgovornosti”, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Predsjednici uprava UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka – Amina Mahmutović i Gordan Pehar, naglasili su važnost podrške ovoj vrsti društveno odgovornih akcija:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Podrška i briga za naše zajednice je naša dužnost, stoga nastojimo biti kreatori inkluzivnijeg društva, osluškujući potrebe ranjivih kategorija. Ponosni smo što je ova inicijativa spasile živote žena u prethodnoj godini i drago nam je da smo i ove godine udružili naše snage u ovoj važnoj misiji. Najvažnije je probuditi svijest, jer jedino i isključivo prevencija jeste definicija zaštite od ove zloćudne bolesti. Mi smo dio rješenja i namjeravamo ostati posvećeni inicijativama za dobrobit našeg društva”.

“Krug je, kao pojam, oduvijek predstavljao simbol savršenstva i jednakosti. I zbog toga smo baš krug izabrali za naziv ove inicijative. Istovremeno simbolizira i vrijeme koje je od izuzetne važnosti i ključno za uspješnije preveniranje i liječenje. Podsjećamo da je prošle godine kroz ovu inicijativu prikupljeno više od 61.000 KM, čime je osigurano više od 1.500 besplatnih mamografskih pregleda na 25 lokacija širom Bosne i Hercegovine, koji su omogućili blagovremeno otkrivanje promjena i pokretanje daljnjih pretraga kod 66 žena, jer prevencija i blagovremena reakcija spašavaju živote. Pridružite nam se i budite i vi dio Kruga”, poručili su iz UniCredit banke.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Atraktivni odjevni komadi za manje od 100 KM

ANA JE ANA, TREBA TO DA POJURIM: Coby otkrio s kime planira duet