in

Zeljković najavljuje tužbu protiv Begovića: “Zasluženo ga nema u reprezentaciji”

Slatka-Tajna.Eu

Tvit Asmira Begovića uzbrukao je javnost u Bosni i Hercegovini, ali i mnogo šire. Begović se obrušio na čelnike Nogometnog saveza BiH i fudbalske menadžere, rekavši da je krovnu kuću bh. fudbala predvode kriminalci. Sve su prenijeli i evropski mediji, među kojima najznačaniji španski “AS”. Predsjednik saveza najavljuje tužbe, dok selektor nema adkevatan komentar.

Bivši reprezentativac BiH i golman Evertona Asmir Begović, izazvao je buru reakcija, nakon što je na zvaničnom Twitter nalogu čelnike NS BiH nazvao kriminalcima. Sve je počelo objavom novinara Saše Ibrulja koji je komentarisao prazne tribine Bilinog Polja na prijateljskoj utakmici BiH protiv Kuvajta. Ibrulj smatra da su razlog neposjećenosti “priznati fudbalski radnici” koji vode savez. Upravo pomenuta objava natjerala je bivšeg Zmaja da napiše sljedeće:

“Predvođeni kriminalcima: Vico, Miske, Petev, grupa menadžera… Umjesto da budemo nogometni tim koji ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica za punjenje džepova kriminalaca. Eto vam…”

Oštre prozivke

Ovu vijest prenijeli su mnogobrojni portali iz regije, Evrope, te ugledni madridski “AS”. Selektor reprezenatcije BiH Ivaylo Petev obratio se medijima poslije svoje prve pobjede na klupi nacionalnog tima i 656 dana otkako je reprezentacija posljednju put savladala bilo koga. Ivaylo Petev, selektor nogometne reprezentacije BiH je na oštre prozivke Begovića odgovorio:

“Prvo to ne znam. I mene bi bilo sramote da uopšte obraćam pažnju na to. Izvini lijepo”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










I Sergej Barbarez imao je komentar na društvenim mrežama tokom utakmice BiH – Kuvajt.

“A majke mi, mogao sam i ja obuć’ ovaj plavi dres” – poručio je nesuđeni selektor BiH. Begović je na to odgovorio: “Mogao bi ti, da bi prodavo igrače za svoj interes”.

Bez odgovora Misimovića

Prozvani predsjednik Nogometnog saveza Vico Zeljković najvljuje tužbu protiv Begovića, te šalje poruku i Sergeju Barbarezu.

“A, Begović, to je čovjek bez karaktera koji će na sudu morati dokazati svoje izjave. Zna on dobro šta je radio u prošlosti, makar sam dobio takve informacije i zasluženo ga nema u reprezentaciji. Imamo Šehića koji je klasa. Žalosno je da na ovakav način proziva, prije svega jednog Misimovića koji je za ovu reprezentaciju dao mnogo, pa i nakon kraja karijere. Dovoljno je da njegovim zaslugama danas u reprezentaciji imamo Ahmedhodžića, Saničanina i Hadžikadunića. Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava”, komentar je Zeljkovića.

Tražili smo i komentar od Zvjezdana Mismovića, ali odgovor nismo dobili. Javnost sada očekuje od Asmira Begovića da konkretizira svoje tvrdnje na društevnim mrežama. Dok turbulencije na relaciji Begović – NS BiH traju, Zmajevi se pripremaju za meč kvalifikacija protiv Kazahstana uz bakljadu i pjesmu nekolicine BH Fanaticosa. Da li je Begovićev tvit otvaranje pandorine kutije ili pucanj u prazno saznaćemo u narednom periodu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najbolje za vaše lice: Predosti prirodne kozmetike

U ponedjeljak uglavnom sunčano i danju ugodno toplo