in

Predstavljeno dopunjeno izdanje knjige ‘Bibliografija lista Mostarsko jutro’ / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je predstavljeno drugo dopunjeno izdanje knjige Bibliografija lista Mostarsko jutro, autora Zlatka Serdarevića.

Džemal Hamzić, Ibro Rahimić, Enver Karabeg, Alija Behram, Azer Jugo, Ito Korjenić i autor, svatko iz svog rakursa iznijeli su sjećanja o okolnostima u kojima je Mostarsko jutro izlazilo te svoje mišljenje o značaju ove knjige koja se pojavila trideset godina nakon tog vremena.

Džemal Hamzić, urednik Mostarskog jutra, podsjetio je na događaje koji su prethodili i presudno utjecali da se pojavi ovo glasilo sa ciljem da široj javnosti pruže informacije o događajima u gradu i na terenu. Kazao je da su samo hrabre ličnosti mogle prihvatiti takav veoma važan i delikatan zadatak.

”Ovo je bibliografija jednog izuzetno teškog i turbulentnog vremena, vremena punog izazova. Vremena kada smo sve naše obaveze, radne i one druge kao i naše različitosti gurnuli u stranu i zajedno krenuli u projekt nazvan ‘Mostarsko Jutro’. Pokazali smo da kada smo jedinstveni možemo stvoriti novinu u najtežim mogućim uvjetima. Zbog toga se rado sjećamo tih vremena, ali sjećanja lagano blijede i zato je bila potrebna jedna ovakva knjiga Šemsudina Zlatka Serdarevica da sačuva ta sjećanja od zaborava”, rekao je Hamzić.

Foto: PR / Predstavljeno dopunjeno izdanje knjige Bibliografija lista Mostarsko jutro

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Autor knjige podcrtao je činjenicu da je u Mostaru tijekom prošlog ratnog vihora izlazilo dvadesetak periodičnjaka i da upravo taj podatak veoma ilustrativno govori o snazi tradicije njegovanja pisane riječi i nakladništva.

”Mostarsko jutro je nakladnički projekt kojim se pečati snaga otpora presiji i destrukciji, ugrožavanju ljudskih prava i sloboda. Konačno to je vid borbe kojom se na pijedestal uzdižu moralne i sve druge ljudske vrijednosti a u isto vrijeme u javnosti emanira istina o događajima i sudbinama ljudi i naroda zahvačenim ratnim vrtlogom”, akcentirao je Serdarević.

Ovom prilikom iznesena je i ideja da se krene u izdavanje trećeg dopunjenog izdanja.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Milica Pavlović u krevetu sa ovim muškarcem: Isplivale fotke pjevačice u zanosu sa poznatim glumcem

Oporba najavljuje rasprave o obnovi, zdravstvu i financijama građana