in

Intenzivirati aktivnosti na digitalizaciji bh. društva

Slatka-Tajna.Eu

Na redovnoj sjednici Odbora IKT asocijacije  Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, članovi Odbora su razgovarali o pitanjima intenziviranja započetih razgovora IKT Asocijacije Vanjskotrgovinske komore BiH sa svim izvršnim nivoima vlasti, Regulatornom agenciji za komunikacije BiH, Agencijama za bankarstvo svih nivoa vlasti u smislu konkretizacije Zaključaka sa prethodnih sastanaka.

Pokrenuta je inicijativa da se intenzivnije uspostavi saradnja sa svim granskim asocijacijama koje djeluju u  VTKBiH u cilju implementacije softverskih rješenja domaćih IT kompanija u nadolazećim vremenima digitalizacije BH društva, a posebno procesa u realnom sektoru proizvodnje.

Odbor je dao saglasnost da se pokrene procedura pripreme organizacije Izborne skupštine IKT Asocijacije do 30.09.2021.godine, kao i preduzimanje aktivnosti da u radu IKT asocijacije pri  VTK BiH uzme učešća što je moguće veći broj privrednih društava iz ovog sektora. Cilj svih ovih aktivnosti je pomoći ovoj industriji u rješavanju problema i pokretanju novih projekata iz oblasti digitalizacije društva,a čiji bi glavni nosioci bile domaće kompanije, te stvaranju boljeg ambijenta privređivanja IKT industrije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Broj noćenja stranih turista u BiH povećan za 784,6 posto

Milica Pavlović u krevetu sa ovim muškarcem: Isplivale fotke pjevačice u zanosu sa poznatim glumcem