in

Filandra o dešavanjima u Crnoj Gori: Cijela stvar loše je po crnogorsko duštvo

Slatka-Tajna.Eu

Profesor Šaćir Fildana komentarišući događanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, kazao je za N1 da je gledajući sa strane sve izgledalo skandalozno politički.

“Ako posmatramo iz susjedstva i iz neposredne blizine, cjelokupni događaj sa političkog aspekta je bio skandalozan, uznemirujući i neprimjeren. On svjedoči jednom apsolutnom narušavanju demokratskih instituta dijaloga, dogovora, pomirenja… Tako da je sve to djelovalo krajnje neprimjereno jednom vjerskom činu koji treba da ima svoju autonomiju države, politike, koji treba da ima svoju svetost i posebnost. Sve sa strane je djelovalo krajnje skndalozno politički”, istaknuo je Filandra.

Unutar crkvena scena u Crnoj Gori nije novijeg datuma, naglasio je, dodajući da ona ima svoju povijest .

“Ideološki vjersko-identitarni sukobi u Crnoj Gori će se nastaviti, i produljivati s obzirom na predstojeći popis stanovništva i na dijamentralno različite pozicije aktera na društvenoj sceni, pozicije za koje ne vidimo da su spremni za bilo kakve ustupke“, rekao je Filandra.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuIstaknuo je i da su formirana dva isključiva nepomirljiva bloka bez vidne spremnosti na suradnju.

“Tako da će cijela stvar ići loše po crnogorsko duštvo”, zaključio je naš sugovornik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAPRAVIO SAM KUĆICU ISPOD ZEMLJE

Vlada TK podržala zapošljavanje ili samozapošljavanje 96 pripadnika boračke populacije