in

“Roditeljski sastanci bez covid potvrda”

Slatka-Tajna.Eu

Antonija Mirosavljević

Foto: HTV / HRT

Za oko 460 tisuća učenika sutra počinje nova školska godina. Nastava će se održavati u razredima, uz blaže epidemiološke mjere nego dosad i maske u situacijama kada se ne može osigurati razmak od metar i pol do dva. Što još donosi ova školska godina u Dnevniku HTV-a objasnila je nova predsjednica Udruga ravnatelja osnovnih škola Antonija Mirosavljević.

– Sve je spremno za dolazak učenika u škole. Svi smo se potrudili, i nastavnici i osoblje, ali najteže je bilo ravnateljima koji su morali sve to organizirati kako bi prošlo što bezbolnije, izjavila je u Dnevniku HTV-a Antonija Mirosavljević. Istaknula ja kako puno škola ne može osigurati distancu 1,5 do 2 metra kako učenici ne bi trebali nositi maske u razredu. Za to su uglavnom sposobne škole u manjim mjestima koje imaju manje učenika.

Moraju li roditelji na roditeljske sastanke s covid potvrdama?

– Nakon svega što je bilo u medijima – ne. Iako je intencija ravnatelja da traže, ali sumnjam da će tražiti. Vjerujem da se roditeljski sastanci mogu održati u ostalim prostorima škole, pa tako i vanjskim. Sad je još uvijek lijepo vrijeme i vjerujem da će svi učitelji uspjeti organizirati roditeljske sastanke uživo, bez Covid potvrda, kazala je. Sigurna je da će se škole i učitelji snaći i kad bude ružno vrijeme.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, ove nastavne godine razredi ulaze u školu svaki na svoj ulaz. Nema školskog zvona, kako se učenici ne bi miješali. Mlađi učenici i dalje će biti u školi bez maski, dok za one starije, ako se ne može osigurati propisan razmak, maske ostaju. Roditeljski sastanci, uz obvezne maske, ponovno će se održavati u školama. Iako nastava počinje uživo, ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, u školama poručuju da su spremni za prelazak na neki od oblika online nastave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ognjen Amidžić: Cecu i Anastasiju treba pitati zašto ih nema u mojoj emisiji, sa Karleušom nemam problem

Preminuo bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i gradonačelnik Banja Luke Živko Radišić