in

Privredna komora RS najavila borbu protiv nelegalnog prevoza putnika

Slatka-Tajna.Eu
10.03.2021., Kozarac, Prijedor (BiH) – Danas je sluzbeno otpocela rehabilitacija magistralnog puta M4, Prijedor – Banja Luka, a radove su otvorili Davor Kostresevic, obnasatelj duznosti direktora Javnog preduzeca “Putevi Republike Srpske” i Dragan Stanimirovic, pomocnik ministra prometa i veza Republike Srpske na lokalitetu Kozarac (krizanje na M4, ka planini Kozara). Izvodjac radova je konzorcij “Prijedorputevi/Kozaraputevi” a.d. Prijedor. Mjestani Kozarca su nedavno, 8.veljace, mirno prosvjedovali na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, zahtijevaci izmjestanje planirane dionice buduceg autoputa Banjaluka-Prijedor. Kozarac inace je mjesna zajednica u Gradu Prijedor (sjeverozapad Bosne i Hercegovine) s najvecim brojem povratnika Bosnjaka u RS, a mjestani tvrde da bi trenutno zacrtana dionica auto puta presjekla naselje i imanja Bosnjaka povratnika u to naselje po pola.

Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Privredna komora RS najavila je sveobuhvatnu akciju suzbijanja nelegalnog prevoza putnika i primjenjivanje sankcija prema licima koja vrše takav prevoz.

U akciji će učestvovati inspektori Poreske uprave i Republičke uprave za inspekcijske poslove te pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza RS.

“Analiza propisa i definisanja procedura za suzbijanje nelegalnog prevoza putnika bila je tema sastanka predstavnika Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore, Ministarstva saobraćaja i veza, MUP-a, Republičke uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave.
Na sastanku je dogovoren protokol saradnje navedenih organa kako bi akcije suzbijanja nelegalnog prevoza bile provođene kontinuirano“, saopćeno je iz Privredne komore.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Šest signala koje vam pas šalje kad na vas položi šapu

PRAVI SIREN HEAD UHVAĆEN NA ULICI!! *video dokaz*