in

Petev: Pobjeda nakon gotovo dvije godine je stvar samo statistike

Slatka-Tajna.Eu

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nakon što je bh. selekcija večeras pobjedila Kuvajt sa 1:0, kazao je da igračima nedostajalo koncentracije, iako su imali u prvom poluvremenu nekoliko šansi.

“Mogli smo bolje igrati, ali s obzirom na ono što imamo za tri dana, razumljivo je. Bilo je dobrih momenata, bilo je malo i lošijih. Ipak, pobjeda je pobjeda. Idemo analizirati i ono što nam treba za budućnost i koncentrisati se za Kazahstan”, rekao je Petev.

Važna utakmica

Kako je rekao, igrači su sporo djelovali s loptom, pogotovo u posljednjih 30 metara.

“Morali smo igrati kvalitetnije, znam da igrači imaju kvalitet, ali s obzirom da je prijateljska utakmica, uredu je. Siguran sam da smo zabili u prvom poluvremenu, u nastavku bi bilo sve drugačije. Pobijedili smo, analizirat ćemo gdje smo pogriješili i idemo dalje. A pobjeda nakon gotovo dvije godine je stvar samo statistike”, rekao je selektor.

Osvrnuo se na izuzetno važnu kvalifikacionu utakmicu s Kazahstanom u utorak, te istaknuo da je siguran da će se spremiti kako treba za ovu utakmicu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podrška

“I idemo na pobjedu. Bit će teže nego večeras ako budemo djelovali sporo. Ako budemo agresivni sve ovisi o nama. Ima nade da će biti spremni i Kolašinac i Krunić. Očekujem 100 posto veću podršku u utorak. Očekivao sam i danas više publike. Trebat će nam podrška i siguran sam da ćemo je dobiti”, kazao je Petev.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina večeras je minimalnom pobjedom nad Kuvajtom prekinula crni niz bez trijumfa dug čak 656 dana.

Jedini pogodak pred gotovo praznim tribinama stadiona Bilino polje u Zenici postigao je Smail Prevljak u 66. minuti nakon odlične asistencije Eldara Čivića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ACA LUKAC: Kija nije kres varijanta

Incubator Maker – How to Make a High-Quality, High-Hatching-Rate Incubator with Cheap Parts!