in

Patrijarh Porfirije: Ustoličenje će biti održano sutra na Cetinju

Slatka-Tajna.Eu

Patrijarh srpski Porfirije demantovao je večeras u izjavi za Tanjug pisanje pojedinih medija da sutra neće biti obavljeno ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Isto je iz Srpske pravoslavne crkve ranije potvrđeno i za N1.

“Sutra ujutro, s božijom pomoći i molitvom za mir, svi arhijereji kreću u Cetinje da bi ustoličili vladiku Joanikija u tron mitropolita crnogorsko-primorskog”, rekao je patrijarh.

Ranije su pojedini srbijanski mediji objavili da ustoličenje 41. mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ipak neće biti održano na Cetinju.

“Patrijarh Porfirije i novi mitropolit podlegli su pritiscima premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i potpresjednika vlade Dritana Abazovića, koji su ih ubjeđivali da bi odlazak na Cetinje bio veliki rizik po bezbjednost za cijelu državu”, pišu Novosti.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je Televiziji Crne Gore da ne vjeruje da će se sutra desiti ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

On je odgovarajući na pitanje šta će se desiti ako sutra mitropolit bude ustoličen na Cetinju rekao da ne vjeruje da će do toga doći.

“Zato nisam sklon da razmatram teorijske mogućnosti. Mislim da je potrebno da se vratimo onome što su realnije pretpostavke i da se vratimo pokušaju da kao zreli i odgovorni, ne samo politički, nego društveni činioci dođemo do rješenja statusa pravoslavne crkve u Crnoj Gori”, naveo je Đukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Francuzi opet remizirali, spektakl u Izraelu

Pogledajte kako su Crnogorci dočekali predsjednika države Milu Đukanovića na Cetinju i šta im je poručio govoreći za medije