in

UniCredit Bank i Ronilački klub Bosna organizuju akciju čišćenja rijeke Bosne

Slatka-Tajna.Eu

Velikim ekološkim akcijama, koje Ronilački kluba Bosna provodi osam godina, pokazuje se koliko je bitna briga za očuvanje prirodne sredine. Ovaj put će se na lokaciji Rimski most, pa sve do Sastavaca, čistiti dio korita rijeke Bosne. Eko akcija počinje u nedjelju, 5. septembra 2021. godine, u devet sati. Učestvovat će članovi Ronilačkog kluba Bosna i volonteri, uposlenici UniCredit Bank d.d. Mostar.

“Mi ronioci najbolje znamo u kakvom su stanju naše rijeke i jezera i svakodnevno se suočavamo s ovim problemom. Samim tim, ne možemo dočekati ljepše vrijeme, čišćenje voda i rezultate ovih akcija. O tome koliko su ovakve akcije čišćenja nužne najbolje govori činjenica što se na određene lokacije ove godine ponovno vraćamo, iako smo ih čistili i prošle godine. Problem je veliki, a svijest ljudi o potrebi brige za čistoću voda se teško mijenja. Zato podržavamo i realiziramo ove aktivnosti, koje sad već kontinuirano daju određene rezultate, jer jedino tako možemo promijeniti situaciju”, izjavio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik Ronilačkog kluba Bosna, čiji će ronioci ponovno iznijeti iz vode razni otpad.

“Kontinuirano radimo na tome da svojim primjerom budemo pokretač društvenih promjena, te da doprinesemo očuvanju životne sredine. Kao banka za sve što je važno, već duži niz godina podržavamo akcije čišćenja rijeka. Važna nam je briga o okolišu i prioritetno nam je očuvanje biodiverziteta rijeka koji je od neprocjenjive vrijednosti, kao i globalno podizanje ekološke svijesti stanovništva. Zahvaljujem se svim uposlenicima banke koji su se rado odazvali i priključili akciji čišćenja rijeke Bosne. Na putu ka čistijoj i zelenijoj budućnosti, planirana je i akcija čišćenja Trimuše i Radobolje u Mostaru u subotu. Radujemo se nastupajućim aktivnostima. Naš je cilj biti dio rješenja, uz stalnu posvećenost održivom stvaranju vrijednosti i potpunoj integraciji ESG principa u aktivnosti koje obavljamo”, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako da zasadite ananas u kućnim uslovima

ZAGRLI SUNCE, ZAGRLI ŽIVOT: Kaja ispratila kćerku emotivnom porukom