in

NADA TOPČAGIĆ O RODITELJIMA, BOSNI I VUKOVARU: Kako se to vjera mijenja

U posljednje vrijeme popularna pjevačica narodne muzike Nada Topčagić opet je na naslovnim stranama printanih medija, ali i na regionalnim portalima. Razlog za to je priča o njenjom životu, o njenoj majci koja je, navodno, živjela u prikolici, te kako je Nada promjenila vjeru, jer je kao Srpkinja dobila sve u karijeri.

Vukovar bolna rana

Kontaktirali smo Nadu Točagić, koja je po pitanju svega toga bila veoma kratka u svojoj izjavi:

-Ma, kakvu izjavu, o čemu? Neka svako izmišlja i piše šta hoće. Mene takve gluposti uopšte ne interesuju. Eto, čujem da pišu i da sam vjeru promjenila?! Ja zaista ne znam kako se vjera mjenja, voljela bih da mi to neko objasni?

Na našu konstataciju da joj ni nakon toliko godina nastup u Vukovaru tokom rata nije oprošten, Nada je kazala:

-Vukovar je moja bolna rana. Ne znajući gdje idem, ne znajući gdje me vode, mojim tadašnji dolaskom u Vukovar u jeku najveće opasnosti, ja sam izgubila sve ono što sam godinama gradila, mislim na moju karijeru u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ja od tada više nikada nisam zapjevala u Bosni i Hrvatskoj. Ja sam rođena u BiH u Modriči, odrasla u Slavoniji u Hrvatskoj, a živjela sam u Srbiji u Beogradu. Pozvali su me, strpali me u autobus. Nisam smjela ništa da kažem, jer kako rekoh porijeklom sam Bosanka, a vremena su bila opasna. Tek negdje na polovini puta su nam rekli da idemo ka Vukovaru. Mene i dan danas prati taj Vukovar, kad god je godišnjica Vukovara ja sam u Hrvatskoj najveći zlikovac…

Kokarda na glavu

-Tek kad sam tamo došla, mene je uhvatila takva panika, a nisam mogla nazad. Era Ojdanić je počeo da plače, da bježi, a oni ga vraćaju pod oružjem. Kada sam počela da pjevam moje velike hitove, neko meni u tom momentu stavlja kokardu na glavu, i od tada je nastao moj životni kolaps. Mnogi su pjevali po trgovima, hvalili se, nosili uniforme i njima je oprošteno, a Nadi Topčagić se ne oprašta. Kao da sam ja pobila ljude u Vukovaru. Osuđena sam kao najveći ratni zločinac i to je grozno. Ja sam samo bila natjerana na sve to, a braniti se nisam mogla i nisam smjela. To je jedan „vruć krompir“ kojeg ja nosim i na glavi i u ustima. Jako mi je žao zbog toga i jako, sam, jako nesretna – rekla je za Express Nada Topčagić.

Piše: Bato ŠIŠIĆ

Komentariši

Written by Redakcija

Uragan Ida podigao cijene nafte

Biserko o ustoličenju mitropolita Joanikija: Zapad ne razume ovu priču