in

Delta soj korona virusa drastično usporio zapošljavanje u SAD-u

Slatka-Tajna.Eu

Zapošljavanje u Sjedinjenim Američkim Državama naglo je usporilo u avgustu, nakon skoka u prethodna dva mjeseca, pokazali su podaci američkog Ministarstva rada, ukazujući na posljedice širenja delta soja korona virusa.

Broj zaposlenih u SAD-u u avgustu je uvećan za 235 hiljada, nakon što je u julu porastao za 1,1 milion, a u junu za 962 hiljade, objavilo je Ministarstvo, uz napomenu da je od početka godine broj zaposlenih mjesečno rastao za 586 hiljada.

Izrazitije zapošljavanje u avgustu zabilježeno je u segmentu stručnih i poslovnih usluga, prijevozu i skladištenju te u privatnom sektoru obrazovanja i proizvodnji.

U maloprodaji, pak, zabilježen je pad broja zaposlenih u odnosu na juli.

Od aprila 2020. broj zaposlenih u SAD-u uvećan je za 17 miliona, ali je još uvijek za 5,3 miliona manji u poređenju s pretpandemijskim nivoom, navodi se u izvještaju Ministarstva.

Stopa nezaposlenosti u avgustu se smanjila za 0,2 postotna boda, na 5,2 posto, što u Ministarstvu objašnjavaju pogrešnim svrstavanjem u zaposlene nekih radnika koji trenutno ne rade – kako tvrde, da su takvi radnici tačno naveli svoj status, stopa nezaposlenosti iznosila bi 5,5 posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U Ministarstvu napominju i da je stopa nezaposlenosti od 5,2 posto još uvijek znatno viša nego što je bila u februaru 2020. godine, kada je iznosila 3,5 posto.

Broj nezaposlenih u avgustu je pao na 8,4 milijuna, nakon znatnijeg pada u julu, ali je još uvijek za 2,7 miliona veći nego u pretpandemijskom februaru, objavilo je Ministarstvo.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

How To DIY Aquaponics – The How To DIY Guide on Building Your Very Own Aquaponic System

LEPA BRENA PRODALA OČEVINU: Rođak Selim kupio stan u Brčkom