in

Automobilska elita stigla u Hrvatsku

Slatka-Tajna.Eu

Članovi Supercar Owner’s Circlea na pisti ZTC-a održali utrku

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Automobilska elita usred Zagreba. Najskuplje jurilice ikad viđene na našim cestama, predvođene Rimčevom Neverom, tri će dana voziti Hrvatskom. Njihovi vlasnici pripadaju najekskluzivnijem svjetskom klubu kolekcionara. Prosječan član toga kluba ima oko 60 automobila, a samo jedan u prosjeku vrijedi oko 7 i pol milijuna kuna.

Brzi, rijetki i luksuzni. Zvijeri su to, kako im tepaju, kojih je najčešće proizvedeno samo nekoliko desetaka u svijetu. Supercar Owner Circle osnovala su braća Lemberger s idejom da povežu bogate automobilske entuzijaste.

– Samo u garaži imaju po 60 milijuna eura minimalno, Tako da ovi ljudi koji su tu danas oni imaju moć investirat u velike projekte i vjerojatno više puta Hrvatski BDP se vozi po ovim cestama, rekao je Mate Rimac, Rimac automobili.

– Sutra idemo u Opatiju, nakon toga u Mali Lošinj. Veselimo se istražiti vašu prekrasnu zemlju i nadam se da ćemo dolaziti ponovno idućih godina, rekao je Niccolo Torri Rocca, izvršni direktor Supercar Owner’s circle.

Klub je ograničen na 150 članova, a jedan prosječno ima 60 automobila po cijeni od milijun eura. O tome tko su članovi ne zna se mnogo, no u povorci je bio i čelni čovjek Paganija – Horacio Pagani.

– Neću reći da su vlasnici introverani, ali nije poanta u njima nego u automobilima. To je jedan automobilski nakit najljepše vrste koji možete usporediti s najboljim švicarskim satovima, rekao je Branimir Tomurad, automobilistički novinar, test vozač Rimac Automobili.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Među njima je i primjerak Pagani Imole, jedan od pet u svijetu čiji motor ima 827 konjskih snaga. Svoju snagu odmjerit će s našom “Neverom”.

– Mi smo domaćini i puno proizvođača su naši kupci, tako da ne smijemo pokazat preveliku nadmoć, moramo bito dobri domaćini, kaže Rimac.

Dobri domaćini čekaju ih i u Opatiji te u Malom Lošinju kamo povorka kreće sutra!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAJSTRAŠNIJI TIK TOKOVI IKAD SNIMLJENI!! *ukleto*

Ispraćaj Ljube Bešlića u nedjelju / Bljesak.info