in

Prosvjed: Zdravstveni radnici protiv obveznog cijepljenja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveni radnici u Grčkoj prosvjedovali su u Ateni zbog obveznog cijepljenja protiv koronavirusa koje im je nametnula vlada te zemlje.

Povod za prosvjed bila je odluka Vlade Grčke o suspenziji zdravstvenih radnika koji se nisu cijepili protiv koronavirusa.

Skup je održan na poziv Panhelenskog sindikata uposlenika državnih bolnica (POEDIN), a prosvjednici su prekinuli rad u razdoblju od 10 do 15 sati.

Prosvjednici su se okupili ispred Ministarstva zdravstva i tražili da se ne dozvoli da u jeku pandemije zdravstveni radnici ostaju bez posla.

Prosvjedi su održani i ispred zgrade grčkog parlamenta.

Iz POEDIN-a su priopćili da je taj sindikat od početka uključen u kampanju anticovid imunizacije i da je pozvao sve zdravstvene radnike da se cijepe, ali da se ne slaže s odlukom suspenzije necijepljenih medicinara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: Anadolija / Prosvjed medicinara u Grčkoj zbog obveznog cijepljenja

Upozorili su da bi suspenzije necijepljenih mogle izazvati veliki problem unutar zdravstvenog sustava Grčke.

Neimenovani izvori bliski grčkoj vladi su kazali da bi se eventualni problemi zdravstvenog sustava mogli otkloniti zapošljavanjem na određeno vrijeme, razmjenom osoblja među bolnicama i suradnjom sa privatnim sektorom.

Shodno vladinoj odluci, 1. rujna je istekao rok za obvezno anticovid cijepljenje zdravstvenih radnika u Grčkoj, nakon čega je suspendirano blizu 7.000 osoba koje nisu primile niti jednu dozu cjepiva.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ova tri klasična modna trenda sigurno će vladati narednih mjeseci, a s njima ćete uvijek biti dobro odjeveni

OVO ĆE DA PAMTE I ONI KOJIMA NIJE DRAGO: Šerif Konjević krunisan