in

Nastavlja se projekt Coca-Colina podrška mladima

Slatka-Tajna.Eu

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nakon ljetne pauze nastavlja sa realizacijom projekta Coca-Colina podrška mladima. Ovo je najveći i najpoznatiji Coca- Colin program osnaživanja mladih, kroz koji je u prethodne četiri godine prošlo više od 2500 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine. Program je ove godine u potpunosti prilagođen online formatu – webinari i Q&A sesije se realizuju putem Zoom platforme u okvirnom trajanju od 60 minuta.

Raspored webinara za septembar je sljedeći:

  • 8. septembra u 11 sati: Fact checking, medijska i naučna pismenost – Jelena Kalinić (Quantum of Science/vakcine.ba /Voice of America/Oslobođenje);
  • 14. septembra u 17 sati: Mentalno zdravlje kao temelj za razvoj, napredak i prevazilaženje izazova – prof. dr. Ivana Zečević (vanredna profesorica na studijskom programu psihologija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, psihoterapeut);
  • 22. septembra u 19 sati: Finansijska pismenost – dr. Miloš Grujić (PREF, EPF, finansijski stručnjak);
  • 30. septembra u 13 sati: Skok u digitalno tržište rada – Nermin Zejnilović (grafički dizajner, preduzetnik i frilenser, predavač iz oblasti moderne misli i lateralnog mišljenja).

Prijave za učešće su obavezne, a prijavni obrazac nalazi se na linku http://bit.ly/prijavaCCPM2021

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije…).

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi sticanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na “novu normalnost“, odnosno uslove pandemije.

Partneri programa su Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Zavod za zapošljavanje RS, Općina Čapljina, AmCham, Erasmo centar, Asocijacija srednjoškolaca u BiH, AIESEC, GKUD Čapljina, Čapljina mladi, Qlity, PRIME Communications.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPoziv za partnerstva otvoren je za sve institucije i organizacije koje su zainteresovane za osnaživanje mladih u BiH.

Radionice Coca-Coline podrške mladima su (i uvijek će biti) besplatne za sve učesnike.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hoće li brojevi i danas rasti?

Očigledno im je bilo drago što su se ponovo vidjeli